Eesti koondis kohtub Soome meistriga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste koondis.
Naiste koondis. Foto: volley.ee

Eesti võrlpalli koondnaiskonna kandidaadid valmistuvad alates 26. augustist kohtumisteks Soome mitmekordse võrkpallimeistri Salo Viestiga. 30. augusti õhtul mängitakse Kohila spordihoones, järgmise päeva hommikul Tallinnas, Lilleküla gümnaasiumi saalis, vahendab volley.ee.

Maailmameistrivõistluste kolmanda ringi mängudeni jääb mõni kuu, meie naiskonna vastased selguvad tõenäoliselt oktoobris. Soome klubi valmistub Euroopa klubide karikavõistlusteks, tänavu kevadel hõivas Viesti CEV Challenge karikasarjas enneolematult kõrge neljanda koha.

Soomlannadega kohtub Eesti koondise noorendatud koosseis. Esindusnaiskonna peatreener Peeter Vahtra ütles, miks: «Prantsusmaa tippliigas (Terville`i Florange) mängivad õed Polina ja Natalja Bratuhhina ja kolm USAs õppivat naist treenivad oma klubis ja kontrollmängudeks Eestisse ei tule. Salo naiskonda värvatud Anu Ennok peab ühe mängu oma uue klubi ja teise Eesti koondise eest. Saan hea võimaluse nooremaid mängijaid testida.»

Vahtra arvates on Salo Viesti parem kui Soome koondis, kuna Viesti naiskonda tugevdavad kogenud välismängijad. Soomlased kutsusid Eesti naiskonna vastuvisiidile Salosse, osa võtmaks 20.-22. septembrini toimuvast turniirist. Kõik Eesti koondisse kandideerijad saavad kokku detsembri teises pooles Tallinnas.  

Volley.ee tundis huvi, mida arvab Eesti naiskonna peatreener tõsiasjast, et kolm nimekat võrkpalliklubi (Pärnu, Viimsi, Viljandi) on loobunud Eesti meistrivõistlustest. Peeter Vahtra: «Ei oska kommenteerida, see on rohkem klubide kui treenerite teema. Keegi niisama ei loobu. Küsimus pole mängijate motiveerituses. Hea, et Kohila klubi juurde tuli, nüüd on osavõtjaid kuus. Tahaks muidugi, et Eesti meistrivõistlustel mängiks kaheksa naiskonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles