Eesti noortekoondislane sõlmis lepingu Itaalia kõrgliigaklubiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Mitt.
Arnold Mitt. Foto: basket.ee

Mitmete Euroopa korvpalliklubide vaatevälja jõudnud 15-aastane ja 207 cm pikk Arnold Mitt liitub Trenkwalder Reggio Emilia klubiga, mis kuulub Itaalia Serie A-sse ning jõudis lõppenud hooajal kodumaa meistrivõistlustel veerandfinaali.

Tartlase juhendaja Aivo Erkmaa lausus, et nende korvpallikool tunneb rõõmu kasvandiku siirdumise üle välisklubisse. «Meie eesmärk on kasvatada mängijaid, et nad suudaksid teha järgmise sammu tippkorvpallile lähemale,» ütles Erkmaa. «Mitt on esimene, kuid loodetavasti ei jää viimaseks, kes saab võimaluse ennast arendada piiri taga,» vahendas Erkmaa sõnu basket.ee.

Arnold Mitti Itaaliasse vahendanud Itaalia agentuuri Sigma Sports esindaja Tomaso Comellini märkis, et nende jaoks on suur võimalus aidata võimekatel noortel leida õige tee, mis toetaks nende kasvamist korvpalluriks. «Tõsi, Eestist pärit noorkorvpalluriga tegeleme esmakordselt, kuid meil on Arnoldi suhtes väga hea eelaimdus. Temast võib tulla mängumees,» lisas Comellini.

Nimekamatest palluritest esindab Sigma Sports veel näiteks Petteri Koponeni, Jiri Welschi, Romain Satot ja paljusid teisi. Eesti publikule on kahtlemata tuttavad noored mängijad, hiljuti Tallinnas toimunud U20 EM-il Eurooopa meistriks kroonitud Itaalia koondislased Michele Ruzzier ja Aristide Landi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles