Maailma seitsmenda tulemuse jooksnud Tyson Gay: see oli õudne jooks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay jooksis USA meistrivõistlustel tuule abiga maailma läbi aegade seitsmenda tulemuse.
Tyson Gay jooksis USA meistrivõistlustel tuule abiga maailma läbi aegade seitsmenda tulemuse. Foto: Reuters / Scanpix

Maailmameister Tyson Gay jooksis USA kergejõustikumeistrivõistlustel 100 m eeljooksus 3,4 m/s tagantuule abil välja aja 9,75, mis maailma edetabeli kõigi aegade paremustabelis on seitsmes aeg.

Mees ise aga oma jooksuga rahule ei jäänud. «See oli õudne jooks, tehniliselt väga õudne,» vahendab Reuters Gay pahameelt.



Maailmarekordi 9,69 jooksis Pekingi olümpiamängudel Jamaika sprinter Usain Bolt. Gay usub, et suudab Bolti alistada. «Tema jooksis tuule abil 9,7, mina olen samuti tuule abil 9,7 jooksnud,» mõtiskles Gay. «Oleme mõlemad head vormis, mul on kõik, mida võitmiseks vaja.»



Kümnevõistlust juhib Eugene'is avapäeva järel Trey Hardee 4337 punktiga.



Pekingi olümpiavõitja Bryan Clay teatas aga vahetult enne meistrivõistlusi, et on sunnitud jalavigastuse tõttu jõuproovist eemale jääma. «Minu jaoks on see suur pettumus,» tunnistas Clay.



Kuna tegemist on USA koondise katsevõistlustega, ei saa Clay võistelda ka augustis Berliinis toimuvatel maailmameistrivõistlustel. «Tean, et olen heas vormis,» lausus teisipäeval treeningul jalga vigastanud Clay. «Tahaksin küll MMile pääseda, aga samas pean tuleviku peale mõtlema. Minu peaeesmärk on ikkagi maailmarekord.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles