Tüli jätkub: Mosley nõuab ametlikku vabandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIA ekspresident Max Mosley.
FIA ekspresident Max Mosley. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Max Mosley saatis Ferrari vormelimeeskonna presidendile Luca di Montezemolole kirja, milles nõuab ametlikku vabandust, seades sellega ohtu juba kindlana tundunud kokkuleppe vormel-1 sarja jätkumise suhtes.

Kui kolmapäeval lubas Mosley, et ei kandideeri sügisel enam FIA presidendiks, vaid lahkub ametiaja lõppedes, siis uudisteagentuuri Reuters kätte sattunud kirjas sõnas Mosley, et võib oma meelt muuta ja siiski jätkata.

Mosley kirjutas, et tema ja Montezemolo jõudsid kolmapäevasel koosolekul kokkuleppele seetõttu, et meediale positiivset muljet jätta.

Kolmapäeval jõuti kokkuleppele, et vormel-1 meeskondade ühenduse FOTA kaheksa liikmesmeeskonda siiski ei loo uut võistlussarja, vaid jätkavad ka tuleval aastal MM-sarjas nõustudes kulude kärpimisega, kuid seda tingimusel, et Mosley lahkub presidendiametist.

Mosley kirjutas Montezemolole, et oli täiesti hämmingus sellest, kuidas FOTA pärast koosolekut temast meedias rääkis. Ta süüdistas FOTAt ja Montezemolot, et need jätsid vale mulje, nagu oleks ta FIAst täiesti välja tõrjutud ja pärast ametiaja lõppemist oktoobris pole tal seal enam mingit rolli.

«Veelgi enam, te ütlesite meedias, et ma olin diktaator, see on süüdistus, mis solvab kõiki 26 inimestm kes kuulusid Maailma Mootorispordi Nõukogusse ja kes on alates 1980. aastast kõikide vormel-1 puudutavate reeglite suhtes hääletanud,» lisas Mosley.

«Kui soovite, et meie kokkulepe jääks kehtima, peate nii teie kui FOTA viivitamatult oma teod heastama,» kirjutas Mosley. «Peate valesüüdistused tagasi võtma ega tohi enam selliseid asju öelda. Teie aga peate tänasel pressikonverentsil minu ees avalikult vabandama.»

Mosley kirjutas ka, et mõtles juba pikemat aega, et kui tal ametiaeg läbi saab, siis ta enam uuesti ei kandideeri, ent kuna FOTA on nüüd meelega meediat eksiteele suunanud, võib ta ringi mõelda. «Olen vähemalt oktoobrini täieõiguslik FIA president,» teatas ta. «Minu ametiaja lõppedes valivad uue presidendi FIA liikmesklubid, mitte teie ega FOTA.»

Mosley saatis kirja enne eilset vormel-1 meeskondade juhtide koosolekut Bolognas, Ferrari esindaja seda teemat kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles