Taimsoo MMist: asja tehakse siin ikka hingega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat treeningul.
Eesti paarisaeruline neljapaat treeningul. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap on praeguseks ennast sisse seadnud Lõuna-Koreas Chungju linnas, kus 25. augustil antakse start tänavusele sõudmise MMile. Eestlased ise jõudsid Tangeumi järve äärde 16. augustil, päev hiljem oli kohal ka võistluspaat.


«Kõik on kulgenud hästi ja mingeid viivitusi pole olnud. Korraldajad on kõik ära organiseerinud – igal võistkonnal on oma tõlk, kes on alati igal pool justkui kleebitult kaasas. Kuna kohalikud inglise keelt eriti ei räägi, on tõlgi olemasolu vajalik,» rääkis neljapaadi treener Matti Killing kohapealsetest oludest.

«Võistluskeskus on uus ja igati uhke. Kõik on selline suursugune ja meenutab veidike Pekingi olümpiamänge. Kuigi meil on kuueliikmeline võistkond, on iga päev meie päralt 40-kohaline buss. Mõni päev on ka väiksem sõiduvahend – umbes 30-kohaline,» lisas ta.

«Natuke tegi meelehärmi see, et rajad on alles teist päeva sees, enne neid alles sätiti ja ei saanud konkreetselt radade vahel trenni teha,» tõi eessõudja Taimsoo välja vaid ühe miinuse.

«Aga korralduse poole pealt pole midagi ette heita, on näha, et siin tehakse ikka asja hingega.»
Esialgu andis eestlastele kõige rohkem tunda kohalik kliima, kuid praeguseks on sellega juba rohkem harjutud.

Samas on seni üritatud õhtuseid trenne läbi viia tavapärasest hilisemal kellaajal, kuna õhutemperatuur on siis eestlastele vastuvõetavam. Palavamatel päevadel on temperatuur kerkinud isegi kuni 40 soojakraadini.

«Alguses oli ikka räige – tappev palavus ja suur õhuniiskus,» märkis Killing. «Esmaspäeval tuli aga vihma ja olukord läks veidike paremaks. Soe on ikka, kuid nüüd on juba talutavam.»

Praeguseks on kohale jõudnud ka kõik tõsisemad eestlaste konkurendid ja loomulikult on ka nende tegemistele silm peale pandud. «Sakslased tundusid veel unised, horvaatidel aga silm juba säras,» sõnas Taimsoo kahe suurema favoriidi kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles