WADA hoiatab: Jamaika koondis võidakse järgmiselt olümpialt kõrvale jätta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaika kergejõustikutähed eesotsas Usain Boltiga võivad järgmiselt olümpialt kõrvale jääda, kui saareriigi dopingukütid oma tööd korralikumalt tegema ei hakka.
Jamaika kergejõustikutähed eesotsas Usain Boltiga võivad järgmiselt olümpialt kõrvale jääda, kui saareriigi dopingukütid oma tööd korralikumalt tegema ei hakka. Foto: SCANPIX

Maailma Antidopingu Agentuuri WADA peadirektor David Howman on pannud Jamaika valitsusele südamele, et nad uuriksid endise Jamaika Antidopingu Agentuuri tegevdirektori Renne Anne Shirley väiteid, et saareriigis tehtavad dopingukontrollid on täiesti ebapädevad.

Shirley on hoiatanud Jamaika poliitikuid ja teisi tähtsaid riigitegelasi, et kohalikku dopingukontrolli tuleb tõhustada, et vältida selliseid juhtumeid nagu tänavu on aset leidnud. Mäletatavasti jäi tänavusel suvel korraga dopingukotrollis vahele viis Jamaika kergejustiklast, teiste seas oli ka endine 100 m jooksu maailmarekrodimees Asafa Powell. Shirley sõnul oli see vaid aja küsimus, millal Jamaikat selline skandaal tabab, kuid tema arvates ei võeta saareriigis asja piisavalt tõsiselt.

Kolmapäeva õhtul otsustaski WADA hoiatada Jamaikat, et olukorda tuleb parandada ja kui seda ei tehta, siis võidakse nad kõrvale jätta järgmistest olümpiamängudest ja samamoodi teistest suurvõistlustest, kirjutab The Telegraph.

«Kui meil on selles vallas kellegagi probleeme, siis üritame teha esmalt koostööd – praegusel juhul siis riikliku antidopingu agentuuriga – ja anda neile nõu,» rääkis Howman. «Kui midagi ei muutu, siis võime paluda juhatusel võtta neilt võistlemisõigus ja see võib tähendada, et neid ei lubata erinevatele võistlustele. Anname seejärel omapoolsest otsusest teada nendele osapooletele, kes võivad määrata edasised sanktsioonid. Nendeks on siis Rahvusvaheline Olümpiakomitee, Rahvusvaheline Kergejõustikuliit jne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles