Raulist oleks äärepealt saanud Manchester Unitedi mängija

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul jätkas Madridi Reali särgis sealt, kus 2010. aastal pooleli jäi - väravate lainel
Raul jätkas Madridi Reali särgis sealt, kus 2010. aastal pooleli jäi - väravate lainel Foto: SCANPIX

Madridi Reali läbi aegade üks parimaid ründajaid Raul Gonzalez pidas eile oma endise koduklubi eest lahkumismängu ning lõi 5:0 võidumängus Al Saddi vastu ka värava. Pärast mängu avaldas mehe agent, et 2010. aastal Realist lahkudes oli Raul lähedal Manchester Unitediga liitumisele.

Eilses kohtumises mängis Raul teise poolaja oma praguse koduklubi Al Saddi eest, esimese aga Madridi Reali eest. Cristiano Ronaldo oli tõmmanud endale selga särgi numbriga 11, et klubi legend Raul saaks kanda endale omast number seitset. Raul lõi kohtumise 23. mnutil mängu avavärava. Loomulik kandis 36-aastane vanameister ka kodusel Santiago Bernabeul kaptenipaela.

Pärast mängu rääkis Rauli Madridist lahkumise tagamaadest tema agent Gines Carvajal. «Küsimus oli, kas peaks lahkuma kõrgele tasemele või mitte. Ta valis kõrge taseme. Sellel hetkel oli mitu meeskonda, kes tundis tema vastu huvi, üks oli Manchester United,» meenutas ta 2010. aastal juhtunut. Lõpuks valis Raul siiski Schalkesse siirdumise.

«Felix Magath (Schalke tollane peatreener – toim) veenis teda Saksamaale minema. Unitedi huvi oli tõsine, kuid tema roll meeskonna juures jäi natukene ebakindlaks. Kartsime, et ta oleks võinud jääda vahetusmeheks. Pingil istumise asemel võiks pigem kodus olla. Inglise keelt saab ka Madridis õppida,» rääkis ta.

Rauli lahkumine Madridist ei olnud lihtne. Klubi tahtis küll mehe jätkamist, kuid platsil talle põhimehe rolli ei pakutud. «Raul mõtles kaua, see ei olnud kiiresti tehtud otsus. Madridis loodeti, et ta jätkab, kuid meie arvates ei olnud sellise kvaliteediga mehe koht pingil. Otsus lahkuda oli õige,» lõpetas agent.

Aastatel 1994-2010 lõi Raul Reali eest 323 väravat.Ta võitis kuuel korral Hispaania liiga, neljal korral Hispaania karika ja kolmel korral Meistrite liiga.

Vaata Rauli väravat eilses kohtumises

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles