Noortekoondis väljus raskest olukorrast võiduga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekoondise esimene võit.
Noortekoondise esimene võit. Foto: fivb.org

«Selle võidu pärast me lakke ei hüppa,» jäi Eesti U21 koondise peatreener Urmas Tali eile vaoshoituks, kui tema hoolealused olid MMil alistanud 3:2 Jaapani eakaaslased. «Tulime täna mitu korda keerulisest olukorrast välja ja see süstis optimismi edasisteks mängudeks,» lisas Tali.


Eesti noortekoondis näitas Türgis peetaval U21 MMil eile tõusude ja mõõnadega kulgenud mängu. Esmalt anti võrdselt kulgenud esimese geimi lõpus ära eduseis ning jäeti realiseerimata mitu geimpalli – tulemuseks 27:29 kaotus. Teises geimis suudeti edu sisse teha ja 25:23 võiduga mänguseis viigistada. «Pärast esimest geimi oli raske mängu tagasi tulla ja seetõttu on hea meel, et saime kohe hoo üles,» rõõmustas Tali.

Võidugeimi järel Eesti mängupilt aga muutus. «Kolmandas geimis tekkis pingelangus ja  keskendumisprobleemid. Aga lõpp läks pigem tõusvas joones ja 19 punkti nii keerulisest geimist kätte saada on väga hea,» ei näinud Tali 19:25 lõppenud kolmanda geimi mõõnas midagi katastroofilist.

Eestlaste jaoks tagasihoidlikult alanud neljandas geimis suutsid jaapanlased 8:12 juhtima minna, ent siis tegid Tali hoolealused 9:0 vahespurdi. Üsna kindlana tundunud 17:12 eduseisul vastasid jaapanlased aga omakorda neljapunktilise spurdiga ning geimi lõpp möödus punkt punktis.

Eestlased suutsid otsustavatel hetkedel olla kindlamad ja võitsid 26:24. Otsustav viies geim möödus eestlaste dikteerimisel ning nii saadi 15:8 seisuga lõppenud geimi abil 3:2 võit.

«Rahule võib jääda sellega, et kui üleeile oli meie servi vastuvõtt 35–40%, siis täna oli see 71%. Sellest tulenevalt saime ka rünnaku ülesehitusel kasutada mitmekülgsemaid lahendusi,» kiitis Tali poisse.

Homme kohtub Eesti Mehhikoga, kes kaotas MMi avapäeval Jaapanile 1:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles