Kuuendana lõpetanud Pärn: täitsime oma eesmärgi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn Saksamaa rallil
Sander Pärn Saksamaa rallil Foto: Timo Anis

Täna sõideti Saksamaa MM-ralli JWRC sarja viimane võistluspäev. Laupäeval oli JWRC sarja sõitjatel kavas kuus lisakatset kokku üle 150 katsekilomeetriga. Sander Pärn ja Ken järveoja suutsid oma positsiooni hoida ja teenisid Saksamaalt väärtusliku punktilisa.

Kui ralli avapäeva lõpetasid Pärn ja Järveoja kuuendana, siis sama kohta suudeti hoida ka teise võistluspäeva lõpuks. Laupäevastel katsetel välja sõidetud aegade põhjal lõpetati ka ralli selle tulemusega. Lõpuprotokollis olid seega eestlased kuuendad kaotades JWRC võitjatele Patrik Tidemandile 7 minuti ja 5,5 sekundiga.

«Viimase võisluspäeva tempo kujunes meil sarnaseks reedeseega. Kaotus kiireimatele oli umbes sama. Lisaks tegi sõidu keerulisemaks veel vihm, mis laupäevase teise ringi katsetel sadama hakkas. Kui lõpuprotokolli vaadata, siis meie ees lõpetasid oluliselt suuremate asfaldikogemustega sõitjad,» rääkis Pärn. Noormees lisas, et arusaam kuidas asfaldi peal kiiresti sõita on tekkinud ja seda püütakse rakendada oktoobri alguses sõidetaval Prantsusmaa MM-rallil.

Kokkuvõttes õpiti sellelt rallilt väga palju ja saadi hindamatuid kogemusi, mis eestlastel seni sellelt pinnaselt puudusid. «Täitsime oma eesmärgi ralli kindlasti lõpuni sõita. Kuna me varasemalt ei olnud asfaldil sõitnud, siis selles mõttes oli meie jaoks tegu kindlasti raske võidusõiduga. Sel hooajal on veel kaks asfaldi rallit ees ootamas ja nendel üritame oma võistlustempot tõsta,» võttis Pärn Saksamaa MM-ralli kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles