Korjusele Belgiast väärt punktid

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus
Kevin Korjus Foto: Koiranen

Kevin Korjus suutis GP3-sarja Belgia etapilt välja pigistada neljanda ja viienda koha ning 20 punkti vaatamata sellele, et Koiraneni meeskond pani seadistusega täielikult mööda, mistap kvalifikatsioon ja stardid ebaõnnestusid. Kokkuvõttes on Korjus neljas ning lootus meistritiitlile säilib.


Tänavuste GP3-autodega pole võimalik möödasõite sooritada – seda tõdesid ka sarja bossid, kes kutsusid Kimi Räikköneni sõiduvahendit kohendama – mistõttu on ülitähtis olla ajasõidus kiire ning stardis mitte magama jääda. Korjusel läks Belgias nii üks kui teine untsu.

Koiranen otsustas muuta autode seadistust täielikult ning käkkis Korjuse sõnul asja põhjalikult ära: laupäeva hommikul, kvalifikatsioonis, kulus rehv juba soojendusringil pastlaks, pidamist polnud ning kaheksas aeg oli maksimum. Pärastlõunaseks võidusõiduks suudeti seadistust mingil määral parandada, kuid kindlasti mitte heaks, kuid Korjus suutis esimeses sõidus kerkida möödasõitude ja rivaalide katkestamiste toel neljandaks.

Pühapäeval jamad jätkusid: Korjuse start läks nässu. «Hea, et üldse minema sain,» muigas ta ise. Nimelt määrati kiire raja tõttu kõigile autodele kiired ülekanded ning startida tuli justkui neljanda käiguga, kirjeldas Korjus. Teised meeskonnad said stardiseadistuse korda, esimest hooaega GP3-sarjas osalev Koiranen paraku mitte. Korjus langes paari kurviga seitsmendaks, kuid suutis siiski Daniil Kvjatist mööduda, ja kui Melville McKee valestardi eest karistada sai, tõusis viiendaks.

Kokkuvõttes on Korjus 93 punktiga neljas. Sarja võit pole võimatu, kuid eksimisruumi enam pole. Korjuse ees on Facu Regalia 115, Conor Daly 101 ja Tio Elinas 95 punktiga.

Sõita jääb veel kaks etappi: 7. ja 8. septembril Monzas ning 2. ja 3. novembril Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles