Suusataja Astrid Jacobsen sattus treeningul raskesse õnnetusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra suusataja Astrid Jacobsen.
Norra suusataja Astrid Jacobsen. Foto: Scanpix Sweden

Norra murdmaasuusataja Astrid Jacobson sattus eile treeningu ajal jalgrattaõnnetusse.

Õnnetus juhtus eilsel Norra naiste suusakoondise treeningul, koondis on praegu laagris Sjusjøenis, suusameka Lillehammeri lähedal, vahendab Norra uudisteagentuur NTB.

Tõenäoliselt vajutas Jacobsen laskumisel esipidurit liiga kõvasti, selle tagajärjel lendas ta üle leistangi kivisele pinnasele. Õnneks kandis Jacobsen kiivrit, mis päästis ta veel hullemast. «Äärmiselt kahju, et selline asju juhtus, see oli tõeliselt õnnetu õnnetus,» kommenteeris Norra suusaliidu esindaja Åge Skinstad. «Kuid me teeme kõik, et teda aidata.»

Koondise peatreener Egil Kristiansen sõitis treeningul naiskonna taga ning jõudis esimesena Jacobseni juurde. «Tüdrukud ütlesid, et ta pidurdas liiga kõvasti,» rääkis ka Kristiansen. «Väga kurb, Astrid oli just suurepärasesse vormi jõudmas.»

22-aastane Jacobsen viidi õnnetuse järel Lillehammeri haiglasse, kus tal tuvastati mõrad nii lõualuus, küünarvarreluus kui ka selgroos. Eile õhtul transporditi ta Ullevåli haiglasse edasistele uuringutele.

Praegu pole veel selge, millise jälje õnnetus 2007. aastal sprindis maailmameistriks kroonitud Jacobseni olümpiaettevalmistusele jätab, lisaks pole ka selge, millal norralanna taas treenima saab hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles