Rein Taaramäe täitis võiduga bosside käsu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (punases).
Rein Taaramäe (punases). Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Tiimil on kindlasti hea meel – nad tahtsidki, et mõlemad meistrisärgid ära tooksin. Värviline


särk paistab ju grupist välja,» õhkas nädala­vahetusel Viljandis Eesti jalgrattasõidu valitsejatroonile tõusnud Rein Taaramäe.



Ilmselt valmistas meistriks kerkimine rõõmu ka Taaramäele endale. Igatahes lubas ta pühapäeva õhtul sinimustvalge särgi enda valdusse saamist vääriliselt tähistada. Sellele järgneb aga nädal täielikku puhkust. «Rattaga ma sel ajal ei sõida,» märkis tšempion.

Kuid võidukale rahulolule eelnes ränk rügamine. Eile pidi ta Viljandis üle nelja tunni sõtkuma ning konkurente enda kannult raputama.

Alles viimase ringi järskudel tõusudel langes neist viimane, Erki Pütsep. «Pütsep ütles pool ringi enne lõppu, et tal tõmbavad jalad krampi. See oli minu pluss – panin kohe tempo peale,» kirjeldas Taaramäe otsustavaid sündmusi. «Lõpus pingutasin väga kõvasti, võib-olla isegi liiga hullult. Kui minnes tagasi vaatasin, nägin, et Pütsep maadleb krampidega.»

Alles möödunud nädalal mainekal Šveitsi velotuuril 8. koha saanud Taaramäe andis mõista, et temagi pole mingi imemees. «Lihased natuke sipsisid, aga krampi ei tõmmanud. Viimasel tõusul sain endast kõik anda!» kinnitas ta. Seda, et tegemist polnud matkasõiduga, kinnitas ka Taaramäe pulsikell – võistluse käigus kulutas ta 5000 kilokalorit.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest

Jalgrattasõit
Eesti meistrivõistlused grupisõidus 178,8 km
1. Rein Taaramäe, 2. Erki Pütsep +0.45, 3. Mart Ojavee +1.39, 4. Alo Jakin +2.53, 5. Janek Tombak +6.09, 6. Indrek Rannama +10.51. U23: 1. Sander Maasing. Naised: 1. Maaris Meier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles