Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused on Rakveres ametlikult avatud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaorienteerumise koondis tänasel avamisel
Rattaorienteerumise koondis tänasel avamisel Foto: Harry Veide

Täna õhtul toimus Rakvere keskväljakul ametlik rattaorienteerumise maailmameistrivõistluste avamine. Võistlused avas Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles, Rahvusvahelise Orienteerumisspordi Föderatsiooni asepresident Astrid Waaler Kaas, Eesti Orienteerumisliidu president Urmas Klaas ja Rakvere linnapea Toomas Varek.

Urmas Klaas soovis, et kõik võistlejad annaks endast parima, et hiljem oma tulemuste üle uhkust tunda. Samuti tänas Klaas võistluste korraldajat Rakvere Orienteerumisklubi. 

Esimene võistluspäev on homme 27. augustil, mil toimuvad sprindivõistlused Tapal.

Mitmekordne maailmameister Michaela Gigon (AUT) loodab homselt sprindivõistluselt medalit. 

«Ainus tiitel, mis mul veel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustelt puudub on sprindis, seega on homme suur päev,» rääkis Gigon.

Homsele sprindivõistlusele läheb medalit püüdma ka Tõnis Erm. Eesti edukaim rattaorienteeruja Erm plaanib hoida keskendumist stardist finišini kõigil neljal võistlusel. 

«Kui ma seda suudan, siis võin rahul olla, isegi kui peaks neli korda neljandaks jääma,» tunnistas sportlane.

28. augustil võisteldakse Mõedakul lühirajal. 30. augustil leiavad Rakveres aset teatevõistlused ning MMile pannakse punkt 31. augustil Valgehobusemäel, kus võisteldakse tavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles