Sahkar KTM Racing sõitjatest näitas Inglismaal parimat tulemust Harri Kullas

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas
Harri Kullas Foto: Martin Mand

Inglismaal, Matterley Basin rajal toimunud suurel motokrossi festivalil, kus startisid nii MM-sarjade kui EM-sarjade sõitjad, oli Sahkar KTM Racing meeskond väljas kolme sõitjaga, MX1 klassis Lauri Lehtla, MX2 klassis Harri Kullas ja MX2 klassi Euroopa MV etapil Karel Kutsar. Inglismaa pakkus talle omaselt vihmast ilma, mis muutis olud üsna keeruliseks.

MX1 klassis oli kvalifikatsiooni 21. koha saanud Lauri Lehtla esimeses sõidus samal kohal, 21. Teises sõidus pidi aga Lehtla sõidu pooleli jätma. Etapi kokkuvõttes tähendas see 25. kohta. Etapi võitis Clemente Desalle, esimese sõidu võiduga aga kindlustas endale tänavuse maailmameistritiitli Antonio Cairoli. 

«Ei olnud midagi lihtsat, rada oli raske ja keeruline ja ei olnud endal ka kõige parem päev ja ei tulnud asjad välja. Teises sõidus tegin ühel hüppel hüppeliigesele viga ja kuna see tegi päris kõvasti valu ja tulin maha. Õnneks midagi tõsist siiski vist pole, täna saan juba ilma lonkamata käia ja see nädal läheme liiva peale trenni, et Lieropiks valmis olla,» võttis Lehtla nädalavahetuse kokku.  

MX2 klassis oli Harri Kullas kvalifikatsioonis 17, esimeses sõidus parandas ta seda positsiooni ja lõpetas 14. kohal. Teises sõidus oli koht veelgi parem, kui Kullas tuli üle lõpujoone 12. kohal. Etapi kokkuvõttes oli Kullas 12, etapi võitis Glenn Coldenhoff, enne viimast etappi on ta MX2 klassi 15. kohal.

«Peab ütlema, et rada mulle meeldis, mäest üles ja alla hüpetega. Sõidu poolelt aga olen rahul vaid mõlema sõidu lõpuosaga. Mõlema sõidu start oli hea, kuid esimeses kurvis kaotasin kohti. Esimesed ringid on liiga aeglased. Teise sõidu viimases osas jõudsin neljale konkurendile järgi, kuid möödasõidule ei jõudnud,» rääkis Harri Kullas.

Euroopa MX2 klassi MV etapil oli Karel Kutsar oma poolfinaalis 18. kohal, finaalis aga oli Eesti meistrisarjas MX2 klassis liidrikohta hoidev Kutsar tõusnud juba 25 kohale, kuid pidi siis sõidu katkestama, põhjuseks kukkumised ja probleemid tehnikaga. Tulemuse sai ta küll kirja, selleks oli 34 koht. Etapi võitis Jeremy Seewer, edestades Steven Clarke’i ja sarja liidrit, Valentine Guillod’i.

Hooaja viimane MM-etapp ja MX2 klassi Euroopa MV etapp sõidetakse septembri teisel nädalavahetusel Hollandis, Lieropi liivarajal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles