Tõnis Erm tuli Mõedakul teist korda maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võisteldi Mõedakul rattaorienteerumise maailmameistrivõistluste lühirajal. Meeste klassi võitis taaskord eestlane Tõnis Erm 47 minuti ja 41 sekundiga. Erm võitis ka eile Tapal toimunud rattaorienteerumise maailmameistrivõistluste sprindietapi.

«See oli minu jaoks oluliselt üllatavam, sest lühirada ei sobi mulle nii hästi kui sprint. Täna oli ka füüsiliselt raskem kui eile,» rääkis kahekordne maailmameister Tõnis Erm.

Teise koha meeste klassis sai Anton Foliforov Venemaalt ajaga 47:46. Kolmandaks tuli soomlane Samuli Saarela ajaga 47:53.

Naiste klassis oli kiireim soomlanna Marika Hara, kes läbis distantsi 39 minuti ja 31 sekundiga. Hara rääkis, et Mõedaku mets oli märg ja pinnas pehme, mis tegi võistluse raskeks. Hara kinnitusel oligi võit tema tänane eesmärk. Teise koha pälvis Emily Benham (GBR) ajaga 40 minutit ja 4 sekundit ning kolmandaks tuli soomlanna Susanna Laurila ajaga 41:29.

Meeste juunioride klassis pälvis taaskord kuldmedali prantslane Cedric Beill, kelle ajaks oli 40:50.  Beill tuli maailmameistriks ka eile rattaorienteerumise sprindietapil. Beill kinnitas pärast tänast võistlust, et rada oli nii tehniliselt kui ka füüsiliselt raske ning täis künkaid, mistõttu pidi väga ettevaatlik olema.

Vojtech Ludvik (CZE) tuli teisele kohale ajaga 41: 12. Kolmandaks jäi Oskar Sandberg (SWE) ajaga 41: 29. Venelanna Svetlana Poverina oli naiste juunioride klassist täna kiireim ajaga 32:49. Teisele kohale tuli soomlanna Henna Saarinen ajaga 36:26. Kolmandana lõpetas  soomlanna Ruska Saarela ajaga 36:30. Eestlane Daisy Kudre lõpetas üheksandana ajaga 40:48. Tema õde Doris lõpetas 13. kohaga, ajaks 42:37

Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused jätkuvad 30. Augustil, mil leiavad Rakveres aset teatevõistlused. MMile pannakse punkt 31. augustil Valgehobusemäel, kus võisteldakse tavarajal. Maailmameistrivõistluseid korraldab Rakvere Orienteerumisklubi koos Eesti Orienteerumisliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles