Celtic, Milan ja Plzeni Viktoria jõudsid Meistrite liigas alagrupiturniirile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasgow Celtic pääses dramaatiliselt Meistrite liiga alagrupiturniirile.
Glasgow Celtic pääses dramaatiliselt Meistrite liiga alagrupiturniirile. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas pääses alagrupiturniirile Plzeni Viktoria meeskond, kes eelringis lülitas konkurentsist Eesti meisterklubi Nõmme Kalju. Play-off-ringis oli Plzen kahe mängu kokkuvõttes kindlalt 4:1 parem Mariborist.

Avakohtumise kodus 3:1 võitnud Plzenile piisas täna Sloveenias ka 1:0 võidust, mängu ainsa värava lõi juba kolmandal minutil Stanislav Tecl. Ülidramaatilisel moel pääses aga edasi Glasgow Celtic - avamäng kaotati nädala eest Karagandõ Šahtjorile võõrsil 0:2, ent kodus võideti 3:0. Võiduvärava lõi James Forrest seejuures kohtumise teisel lisaminutil.

AC Milan oli kodus kindlalt 3:0 üle PSV Eindhovenist, kaks väravat lõi Kevin-Prince Boateng ja ühe Mario Balotelli. Kahe mängu kokkuvõttes oli Milan parem 4:1. Real Sociedad alistas avamängus võõrsil 2:0 Lyoni ja sama skooriga võideti ka kodus, mõlemad tabamused jäid Carlos Vela nimele.

Edasi sai ka Peterburi Zeniidi meeskond, alistades kahe mängu kokkuvõttes koguni 8:3 Pacos de Ferreira klubi Portugalist. Zeniit võitis avamängu võõrsil 4:1 ja seega oli tänane korduskohtumine suuresti vormistamise küsimus, kuid sellegipoolest nähti Peterburis koguni kuute väravat. Zenit asus kodus 66. minutiks Danny kahest ja Aleksandr Buhharovi ühest tabamusest 3:0 juhtima, kuid minut hiljem lõi Manuel Jose ühe värava tagasi.

78. minutil realiseeris penalti Andrei Aršavin, kuid viimane sõna jäi täna portugallastele - 83. minutil vormistas Carlao lõppskoori 4:2. Kokkuvõttes võitis Zenit siiski ülikindlalt 8:3.

Meistrite liiga alagrupid loositakse homme Eesti aja järgi kell 18.45.

LÕPPSEISUD:

Glasgow Celtic - Karagandõ Šahtjor 3:0 (kokkuvõttes 3:2)

Väravad: 45. Kris Commons, 48. Georgios Samaras, 90.+2. James Forrest

Maribor - Viktoria Plzen 0:1  (kokkuvõttes 1:4)

Värav: 3. Stanislav Tecl

AC Milan - PSV Eindhoven 3:0 (kokkuvõttes 4:1)

Väravad: 9., 77. Kevin-Prince Boateng, 55. Mario Balotelli

Real Sociedad - Lyon 2:0 (kokkuvõttes 4:0)

Väravad: 67., 90. Carlos Vela

Peterburi Zenit - Pacos de Ferreira 4:2 (kokkuvõttes 8:3

Väravad: 29., 48. Danny, 66. Aleksandr Buhharov, 78. pen Andrei Aršavin - 67. Manuel Jose, 83. Carlao

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles