Trennis kukkunud Astrid Jacobsenile tehakse kaks operatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja Astrid Jacobsen.
Suusataja Astrid Jacobsen. Foto: SCANPIX NORGE.

Laupäeval trennis jalgrattalt kukkunud Norra murdmaasuusataja Astrid Jacobsen läbis eile põhjaliku arstliku kontrolli, mille käigus selgus, et ta vajab kahte operatsiooni.

Õnnetus juhtus laupäevasel treeningul, kui Jacobsen vajutas laskumisel esipidurit liiga kõvasti ja lendas selle tagajärjel üle leistangi kivisele pinnasele. Õnneks kandis Jacobsen kiivrit, mis päästis ta veel hullemast, vahendab Norra uudisteagentuur NTB.

Algselt tuvastati Jacobsenil Lillehammeri haiglas mõrad nii lõualuus, küünarvarreluus kui ka selgroos. Laupäeva õhtul transporditi ta Oslosse Ullevåli haiglasse edasistele uuringutele, kus selgus, et lõua- ja küünarvarreluu vigastused on tõsisemad ning tal tuleb minna operatsioonile.

Lõualuuoperatsioon oli tal juba täna, homme opereeritakse küünarvarreluu. Selgroovigastus õnneks nii tõsine polnud.

«Olümpiani on praegu veel piisavalt aega, see on hädavajalik, et Astrid väikese treeningpausi teeb,» ütles Norra suusaliidu esindaja Åge Skinstad. «Ta peab mingiks ajaks sportimisest loobuma, et laupäevasest õnnetusest täiesti terveks saada.»

Jacobseni treener oli Skinstadiga ühel nõul ning arvas, et väike treeningpaus suvisel ajal ei tohiks probleeme tekitada. «Astrid on praegu parimates kätes, aga meie peamine huvi on, et Astrid saaks terveks,» lisas Skinstad.

Arvestades, et 2007. aastal Sapporos sprindis maailmameistriks kroonitud Jacobsenil oli lõppenud hooaeg üsna kesine, ei tulnud praegune õnnetus just kõige paremal ajal, kuna neiu oli jõudmas paariaastatagusesse vormi.

«Ma ei usu, et õnnetus tema ettevalmistusi väga palju segab, kuna hooaeg on pikk, ta ei peagi kogu aeg võistlema,» arutles Skinstad. «Selle asemel võib ta näiteks treeningperioodi pikendada. Ja seejärel võib ta võistelda Tour de Ski’l ja osadel MK-etappidel.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles