Nõmme Kalju kaotas Dniprole ka võõrsil

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju suutis avamängus Dnipro vastu lüüa ühe värava, kuid samas olid külalised suutnud enne seda kolmel korral nõmmekate väravaluku lahti muukida.
Nõmme Kalju suutis avamängus Dnipro vastu lüüa ühe värava, kuid samas olid külalised suutnud enne seda kolmel korral nõmmekate väravaluku lahti muukida. Foto: Toomas Tatar

Eesti valitsev jalgpallimeister Nõmme Kalju kohtus täna Euroopa liiga play-off-faasi korduskohtumises võõrsil Ukraina meeskonna Dnipropetrovski Dniproga. Avamängu 1:3 kaotanud Kalju pidi täna võõrsil vastu võtma 0:2 kaotuse ja seega alagrupiturniirile otse ei pääsenud. Samas on Kaljul siiski võimalus turniirile jõuda, sest varasemalt edasipääsu kindlustanud Istanbuli Fenerbache sai kihlveopettuste eest kaheaastase eurosarjade keelu ning homme hommikul loositakse kõigi play-offis kaotanud meeskondade vahel välja üks pääse alagrupiturniirile.

Dnipro on heas hoos, kuna Ukraina meistriliigas hoitakse seitsme vooru järel 16 punktiga kolmandat kohta Harkivi Metallisti ja Donetski Šahtjori järel. Nädalavahetusel alistati kodus 3:1 just nimelt Šahtjor, kaks väravat lõi avamängus Kalju vastugi palju pahandust teinud Roman Zozulja.

Kalju oli sunnitud Ukrainasse sõitma ilma põhimeeste Tarmo Neemelo ja Tihhon Šišovita, kes mõlemad ravivad hüppeliigese vigastust. Viimati viigistas Kalju koduliigas 1:1 Sillamäe Kaleviga, pärast mida kapten Alo Bärengrub tunnistas, et meeskonda vaevab väsimus.

«Nagu ma ka avamängu eel ütlesin, siis Dnipro on favoriit. Me üritame omalt poolt näidata ilusat jalgpalli ning teha ka tulemust. Raske saab meil igal juhul olema, hoolimata sellest, millise koosseisu Dnipro platsile rivistab. Meie jaoks oleks viik hea tulemus,» sõnas Kalju peatreener Igor Prins klubi kodulehekülje vahendusel. «Vaatasin Dnipro võidumängu Donetski Šahtjori üle ning nad tegid hea mängu – vastastel polnud väga lootust võita.»

Dnipro peatreeneri Juande Ramose sõnul ei lasta endil aga 3:1 eduseisust korduskohtumise eel liiga mugavalt tunda. «Kuigi avamäng lõppes meile soodsalt, ei saa öelda, et selles paaris oleks edasipääseja otsustatud – kaheväravaline edu võib halva õnne korral kergelt kaduda. Peame olema ettevaatlikud, sest jalgpallis võib kõike juhtuda,» lausus hispaanlasest loots.

Ta lisas: «Tänavu oleme mullusest tugevamad, kuna oleme saanud selle ajaga kogemusi ning mu arvates demonstreerisime seda hästi ka eestlaste vastu: ma arvan, et mängisime soliidselt, hoidsime oskuslikult mängu kontrolli all ning tundsime end enesekindlalt. See kajastus ka tablool.»

Dnipro leer oli mängueelsel päeval väga enesekindel ning isegi naljaga öeldi, et Kalju on sama hea kui Donetski Šahtjor, kuna Dnipro alistas nii Kalju kui ka Šahtjori 3:1. Siiski on ootamas suur ning tõsine jalgpallilahing, kus viis Roosat Pantrit asuvad lahingusse eeldatavasti 20 000 kohaliku fänni vastu. Ukrainas on hetkel väga kuumad ilmad, mis tähendab, et ka õhtul on oodata umbes 22-25 kraadist sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles