Eesti kaitseväelased võtsid sõjaväelaste orienteerumise MM-il kaksikvõidu

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Sild.
Timo Sild. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Kaitseväe spordirühma kuuluvad kapral Timo Sild ja tema vend reamees Lauri Sild võtsid täna Rootsis Eksjös sõjaväelaste maailmameistrivõistlustel tavaraja distantsil kaksikvõidu. Eestit esindanud kaitseliitlased Kirti Rebane, Merike Vanjuk ja Annika Rihma võitsid Venemaa ja Leedu järel naiskondliku pronksmedali.

«Medalilootus oli starti minnes reaalne, kuid selle kuldne värvus tuli meeldiva üllatusena,» ütles värske maailmameister kapral Timo Sild, kelle sõnul on konkurents sõjaväelaste orienteerumisvõistlusel tihe ja võrreldav igati tavasportlaste maailmameistrivõistlustega, kuna mitmed riigid saadavad võistlustulle sportlased, kes neid esindavad ka tsiviilvõistlustel. «Näiteks Šveits on välja pannud seitse meest, kes kõik on võimelised medalile tulema,» ütles kapral Sild.

Just šveitslasi kartis kaitseväe spordirühmas teeniv ja üheksa aastat aktiivselt orienteerumist harrastanud noormees kõige rohkem. «Šveitslasi pidasin kõige ohtlikemaks, kuid enim tahtsin loomulikult võita oma venda,» sõnas 25-aastane kaitseväelane.

Kokku on eestlased sõjaväelaste orienteerumise MM-võistlustelt võitnud neli medalit - eile võitis täna tavarajal teise koha saanud reamees Lauri Sild lühiraja distantsil hõbemedali.

Eestit esindanud sportlased saabuvad koju pühapäeval, laupäeval seisab viimane ala ehk teatevõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles