Eestlase foto valiti maailma parimate spordifotode sekka

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gard Hvaara 2013. aasta Simple Sessionil. See Foto tõi Jaanus Reele suure tunnustuse.
Gard Hvaara 2013. aasta Simple Sessionil. See Foto tõi Jaanus Reele suure tunnustuse. Foto: Jaanus Ree

Eile kuulutati Hong Kongis välja Red Bull Illume fotokonkursi parimad fotod. Auhinnatseremooniast oli osa saamas eestlane Jaanus Ree, kelle foto Norra rulatajast Gard Hvaarast 2013. aasta Simple Sessioni harjutuspäeval valiti  6417 fotograafi seast 50 parima hulka.

Ree enda sõnul tuli see uudis talle suure üllatusena ja esmapilgul ei suutnud ta seda uskudagi. Ree sõnul on tegemist tema karjääri ühe tipphetkega.

Saksa fotograaf Lorenz Holder võitis Red Bull Illume fotokonkursi peaauhinna, oma hingematva fotoga lumelaudurist satelliiditaldriku kõrval.

Kõik 50 parimat fotot avaldati 2m x 2m valguskastides Hong Kongi kuulsal Avenue of Starsil, kuhu näitus jääb ülesse järgmiseks kolmeks nädalaks. Sealt liigub näitus edasi ülemaailmsele tuurile.

Red Bull Illume on ülemaailmne spordifoto konkurss, mis 2013. aastal toimus kolmandat korda. Sel aastal esitati konkursile 28,257 fotot 124 erinevast riigist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles