Apellatsioonikomisjon jättis ka jalgpalluri karistuse jõusse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Jalgpalli Liidu apellatsioonikomisjon otsustas mitte rahuldada Sander Karu kaebust ning seeläbi jäi jõusse talle varem määratud tähtajatu mängimise, juhendamise ja ametiisikuna tegutsemise keeld. Varasemalt tegi komisjon sama otsuse ka Elvis Liivamägi suhtes.

Apellatsioonikomisjon on sõltumatu organ, mis vaatab läbi kaebusi jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni otsuste ja tegevuse suhtes, selle liikmed on Advokaadibüroo Ahas & Heringson GLO partner, vandeadvokaat Enno Heringson, omanimelise advokaadibüroo juhtivpartner, vandeadvokaat Aivar Pilv ning Nordland OÜ juhatuse esimees Priit Kotkas.

«Kahe juhtumi korrektne tõendamine jalgpalliliidu poolt näitab selgelt, et alaliit on valmis sellise tõsise sporti kahjustava vähkkasvajaga tulemuslikult võitlema. Kui selle asemel, et mängida jalgpalli, minnakse platsile raha eest kaotama, järgneb sellele ka tõsine karistus,» lausus komisjoni esimees Priit Kotkas lisades, et UEFA on võtnud analoogsetes olukordades selgeks põhimõtteks nulltolerantsi kohaldamise. «Igasugune sportlik võistlus muutub oma olemuselt mõttetuks, kui tulemus on eelnevalt kokku lepitud. Eriti hukkamõistu vääriv on see, kui kellelgi on selleks madalad ja omakasupüüdlikud motiivid. Kurb on siinjuures, et ebaausale teele ahvatletud mängija riskib sisuliselt kõigega taskuraha eest, kuid tegelikku tulu saavaid isikuid see otseselt veel ei puuduta,» märkis Kotkas.

«Samamoodi nagu 90ndatel juurisime välja okupatsiooniajast pärit haiguse ehk kohtunikele altkäemaksu pakkumise, nii talitamine nüüd ka nendega, kes kahjustavad ausa mängu põhimõtteid. On väga oluline, et oleme saanud tuge nii politseilt, prokuratuurilt kui ka meie katuseorganisatsioonidelt UEFA-lt ja FIFA-lt,» ütles EJLi president Aivar Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles