Endine NBA staar üllatab taas: Dennis Rodman asub päästma poliitvangi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Rodman.
Dennis Rodman. Foto: SCANPIX

Endine NBA korvpalliliiga mängija Dennis Rodman teatas, et kavatseb lähiajal külastada taas Põhja-Koerad ning paluda sealsel diktaatoril Kim Jong-un'il vabastada poliitvang Kenneth Bae.

«Ma andsin talle (Kim Jong-un'ile- toim.) teada, millal ma lähen Pekingisse - sealt on Põhja-Koerasse saamiseks vaja ainult lennukisse hüpata ja oledki kohal, seega olen ma üsna kindel, et räägin temaga juba varsti,» rääkis peagi Aasiasse siirduv Rodman Huffingtonposti portaalile antud intervjuus.

«Ma kavatsen kindlasti paluda Kenneth Bae vabastamist. Ma küsiksin nii: «Politseiülem, miks te seda meest vangis hoiate?» Niimoodi võiksin ma olukorda pehmendada,» selgitas oma plaani endine NBA pallur, kes külastas käesoleva aasta alguses Põhja-Koerad ning sai sealse diktaatoriga headeks sõpradeks.

Bae on USA kodanik, kes vahistati eelmise aasta novembris visiidil Põhja-Koreasse. Mehele on esitatud mitmeid süüdistusi Põhja-Korea vastases tegevuses ning käesoleva aasta aprillis määrati talle karistuseks 15 aastat sunnitöölaagris. Ameerika ühendriikide valitsus on proovinud Baed vabastada ning nende esindaja pidi peagi selles küsimuses kohtuma Põhja-Koraa ametivõimudega, ent Kim Jong-un'i juhitud riigi ametnikud otsustasid eile selle kokkusaamise tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles