Tootsi tuli MMil haige küünarnukiga kaheksandaks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tootsi.
Tarmo Tootsi. Foto: Erakogu

«Finaali läksin mõtetega, et iga mees, keda võidan, on boonus,» muljetas Saksamaal Duisburgis toimunud aerutamise MMil kaheksanda koha saanud Tarmo Tootsi. Tiitlivõistlusel haige käe kiuste sõitnud Tootsi tunnistas, et paremate olude korral oleks lõppkoht võinud olla ka veidike kõrgem.

«Emotsioonid on väga head ja MMiga võib rahule jääda, sest ühese paadiga ei osanud me oodata A-finaali pääsemist,» rääkis Tootsi. «Viimati sõitsin ma suurvõistlustel ühepaadiga 2007. aastal ja siis alles C-finaalis. Seekord olid finaalsõidus kõik varem tiitlivõistlustel medaleid võitnud mehed, nõrku vastaseid ei olnud,» lisas Tootsi.

Teisel rajal sõitnud Eesti koondislane tunnistas, et kuigi konkurendid olid tugevad, oleks tema lõppkoht võinud soodsamal rajal sõites olla veidike parem. «Finaali ajal oli külje pealt vastutuul ja teisel äärel sõitnud mehed said viimased 250 meetrit tribüüni varjus olla. Oleksid tuuleolud võrdsemad olnud, siis oleksin võinud parema koha välja sõita,» oletas Tootsi.

Kui maailmameistriks tulnud sakslasele Tom Liebschierile kaotas eestlane veidi rohkem kui nelja sekundiga, siis seitsmenda koha saanud Slovakkia esindaja Peter Gelle jäi vaid sajandiksekundi kaugusele. «Slovakiga sõitsime kõrvuti radadel ja kummalgi polnud tuule tõttu eelist. Ta oli eespool ja lõpus sain talle isegi lähemale, aga finišijoon tuli liiga vara vastu,» rääkis Tootsi.

Nii ühe- kui ka kahepaadil MMil osalenud Tootsi tunnistas, et võistluse eel tabas teda väike tagasilöök. «Kaks nädalat enne MMi hakkas küünarnukk valutama, päris täpselt ei tea, mis juhtus. Terve MMi sõitsin teibitud käega ja kui sõidu ajal ei andnud küünarnukk end üldse tunda, siis stardis oli paadi jooksma saamine natuke raskem,» selgitas Tootsi.

MMi kaheksas koht tagab Tootsile Eesti Olümpiakomitee C-kategooria stipendiumi, mis oli Eesti koondise siht. «Stipendiumi saamine oli hooaja eesmärk. Lootsime seda küll kahepaadiga, aga õnneks saime vähemalt ühesega,» rääkis Tootsi.

Eesti kahepaat, kus peale Tootsi sõitis Kaarel Alupere, jäi napilt A-finaali ukse taha ja pidi B-finaalis leppima kuuenda positsiooniga, kokkuvõttes andis see 15. koha. «B-finaalis saadud kuues koht – eks me sõitsime nagu jõudsime, aga ei oska öelda, miks nii läks. Nüüd tuleb trenni teha ja järgmisel aastal uuesti proovida,» rääkis Tootsi kahepaadi käekäigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles