Vene sõprade õnnetus sillutas eestlaste edasipääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: FIVB
Veel eile päeval polnud kindel, kas Eesti rannavõrkpalli esinumbrid Kristjan Kais ja Rivo Vesik pääsevad MMil alagrupist edasi. Kuid vaid mõned tunnid hiljem edenesid eestlased 32 parema sekka alagrupi võitjatena.

Norras pühapäevani kestval rannavõrkpalli MMil alistasid Kais ja Vesik I-alagrupi viimases mängus kõige tugevama vastase Vene paari Igor Kolodinski ja Dimitri Barsuki 2:1. Mõlemad tiimid kogusid kaks võitu, kuid kuna eestlased olid omavahelises mängus paremad, pääsesid esimesena edasi just Kais ja Vesik.

«Loomulikult on hea meel, et alagrupist edasi saime. See grupp ise oli meil juba niivõrd krõbe,» tõdes Vesik.

Alagrupi esimeses mängus said eestlased kirja 0:2 kaotuse Gruusiat esindavatelt brasiillastelt Renato Gomes ja Jorge Terceiro, mis kahandas oluliselt edasipääsuvõimalusi. Eestlaste õnneks aga kogusid Gruusia esindajad seejärel kaks kaotust ning jäid alagrupis sootuks viimaseks.

Lisaks muule soosis fortuuna Kaisi ja Vesikut ka otsustavas kohtumises Vene paari vastu. Avageimis tundus, et eestlaste rong on juba läinud ning kotid tuleb pakkida – 18:21. Seejärel aga suutsid maarjamaa mehed seisu enda kasuks kallutada 21:12 ning 15:12.

«Nad mängisid lihtsalt hästi. Aga siis Barsukil juhtus teises geimis midagi õlaga ja ta ei saanud enam üldse hakkama ja korralikult mängida. Ta vist kukkus õla peale või lõi kuidagi pallist mööda,» kirjeldas Vesik ning tunnistas, et neile mängis see mõneti trumbid kätte. «See aitas kindlasti, kuid kas see nüüd vedamine oli... Mängisime ise teise geimi ka kõvasti paremini kui esimese.»

Viimases geimis oli eestlastel kasutada mitu matšpalli, kuid võidu vormistamine võttis aega.

«Tegime lõpus seisu põnevaks – mängisime rahvale. Oli võimalusi küll, aga me ei tahtnud nii kõvasti ka sõpru maa sisse peksta,» lisas ta naerdes.

Meeste järgmised mängud peetakse neljapäeval ning siis enam eksimisvõimalust pole. 32 hulgast pääsevad 16 hulka vaid võitjaid ja ei mingeid miinusringe.

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles