Rüütlit kiusab soov minna Hollandile väravat lööma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tarmo Rüütli soov Hollandi väravat ohustada lubab headel sõpradel Henri Anieril (palliga) ja Henrik Ojamaal (paremal) seekord kõrvuti väljakule pääseda?
Kas Tarmo Rüütli soov Hollandi väravat ohustada lubab headel sõpradel Henri Anieril (palliga) ja Henrik Ojamaal (paremal) seekord kõrvuti väljakule pääseda? Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondis kogunes eile esimest korda enne reedest MM-valikmängu Hollandiga ning tegi Kotka tänava staadionil esimese treeningu. Selle eel peetud pressikonverentsil sõnas peatreener Tarmo Rüütli, et soovib anda koduklubide eest viimasel ajal säranud ründajatele võimaluse end näidata.

«Kõige rohkem otsimist on koosseisu osas ründeliinis,» sõnas Rüütli. Nii Jarmo Ahjupera, Henri Anier, Henrik Ojamaa kui ka Sergei Zenjov on viimastes voorudes oma koduklubide eest ise jala valgeks saanud või väravasööte jaganud. «Üritan vältida olukorda, kus mehed ei saa end avada. Pean andma neile võimalusi, mitte neid takistama,» sõnas Rüütli.

Peatreener tunnistas, et mõtleb vähemalt hetkel kasutada Hollandi vastu tavapärasest mõnevõrra ründavamat koosseisu. «Avantüürile ei lähe, aga väike kiusatus on, tahaks anda meestele võimaluse olla loov,» nentis ta. Teistmoodi mured vaevavad Rüütlit kaitseliinis, kus Igor Morozovi vigastuse tõttu mehi napib. «Eks nimekiri näitab ja võin ka ise kohe ära öelda, et Klavan ja Piiroja peavad mängima,» lausus Rüütli. 24st algselt kutsutute seas olnud mehest jäävad vigastuse tõttu kõrvale Sander Puri ja Tihhon Šišov, ülejäänutega Rüütli sõnutsi hetkel muret pole.

Kindlat algkoosseisu ta samas oma peas veel valmis mõelnud ei ole. «Koosseis eesootava nädalaga alles kujuneb. Oleme ju Hollandiga juba korra mänginud ja teame, mida nad pakuvad. Amsterdamis suutsime pool mängu vastu pidada, väravad tulid osalt individuaalsete eksimuste pealt. Eks püüame neid vältida ja ise ka natuke teravamad olla.»

Poolkaitsja Konstantin Vassiljev lausus, et Eesti edu võti peitub oma võimaluste paremas realiseerimises. «Varem tegime seda edukamalt. Aga meil tekkisid omad šansid Amsterdamis – miks mitte ka siin, kodus?» leidis Vassiljev. «Tundub, et meie jaoks on sügis mängimiseks kõige parem aeg, sest meistrivõistlused käivad, mehed on füüsiliselt valmis. Võib-olla on ilm ka hea – soojem kui kevadel ja jahedam kui suvel,» muigas ta.

Hollandi meeskonda nimetas Vassiljev maailma absoluutseks tipuks. «On 10–15 tippklassi meeskonda ja Holland on üks neist. Rumeenia ja Ungari (teised Eesti alagrupikaaslased – toim) on tugevad keskmikud ning eks meie tahame ka olla, aga võib-olla mõni samm jääb veel puudu,» sõnas Vassiljev.

Poolkaitsja Siim Luts on samuti pidanud Rootsis Norrköpingi eest pallides esindama viimastes kohtumistes noortemeeskonda. «Trenni olen saanud teha korralikult, aga mängupraktikat napib – duubli mängud ei olnud selles osas rahuldavad,» sõnas Luts, kes usub samuti, et Eesti on võimeline Hollandit üllatama. «Miks meil ei pruugiks see õnnestuda? Kõike võib juhtuda!»

Järgmisel teisipäeval Budapestis peetavale kohtumisele Ungariga Rüütli koosseisu valides ei mõtle. «Konkreetselt pole ma seekord mehi jaganud,» viitas Rüütli märtsikuule, kui pani mõni päev pärast mängu Hollandiga Andorra vastu platsile hoopis teise koosseisu. «Andorra kohtumine oli spetsiifiline ja oli üsna selge, keda kus kasutada. Seekord on mõlemad vastased domineerivad, meil väga mänguruumi ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles