Odaviske hooaja edetabelijuht võistleb homme Tallinnas

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva MMil piirdus Maria Abakumova pronksmedaliga
Moskva MMil piirdus Maria Abakumova pronksmedaliga Foto: SCANPIX

Homme toimub Tallinnas TTÜ staadionil heitjate seeriavõistluse finaaletapp. Oma osalemisest on teatanud maailma käesoleva hooaja naiste odaviske edetabelijuht, 2011. aasta maailmameister Maria Abakumova.

1. septembril püstitas Abakumova maailma hooaja tippmargiks 70.53. Tema isiklik rekord ja naiste odaviske läbi aegade teine tulemus on 71.99. Lisaks Abakumovale tuleb starti Läti odaviskaja Madara Palameika (64.51). Meie odaviskajatest on kohal Raine Kuningas ja Linda Treiel. Naiste odavise algab kell 15:00 ning on Audentese staadionil seeriavõistluse finaaletapi avaala.

Meeste odaviskes on stardis äsja isikliku rekordi 83.48ni viinud Risto Mätas, kellele püüavad vääriliselt vastata meie odaviskelootused eesotsas tänavuse 80-meetri mehe Erki Leppiku ja 80-meetri joone lähedale jõudunud Magnus Kirtiga, samuti odaviskajad Valgevenest.

Meeste kettaheites on ringi oodata värsket 65-meetri meest Martin Kupperit. Naiste kuulitõukes on rivis 2013.a. Euroopa juunioride meistrivõistluste pronks Kätlin Piirimäe.  

Seeriavõistluse üldvõidu poole liiguvad tänavu korduvalt kettaheites 50-meetri joone alistanud Anu Teesaar ning kuulitõukes suure arenguhüppe teinud ja 19-meetri meeste hulka tõusnud Kristo Galeta.

Viie etapilise seeriavõistluse finaal saab alguse naiste vasaraheitega, TTÜ staadionil kell 14:00, sellele järgneb samas meeste vasaraheide. Mõlemal alal on stardis ka meie esinumbrid Kati Ojaloo ja Martin Lehemets.

Heitjate seeriavõistlusel on kavas kõik heitealad. Vasaraheitevõistlus toimub TTÜ staadionil. Teistel heitealadel selgitatakse paremik Audentese staadionil algusega 15:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles