Eesti karateka sattus salapärase viiruse tõttu haiglasse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mengel.
Lauri Mengel. Foto: Peeter Langovits

Pärast paljulubavat suvist ettevalmistust planeeris karateka Lauri Mengel vigastuspausilt naasta traditsioonilise hooaja avavõistlusega Soomes. Kahjuks paar päeva enne ärasõitu vedas tervis teda alt ja edasistesse võistlusplaanides tuleb teha korrektuure.

Märtsi lõpus saadud lõualuumurru tõttu alustas Mengel hooajavälist ettevalmistust tavapärasest varem. Vigastuspausil olles jäid kontaktalad mõneks ajaks tahaplaanile ja aega oli tegeleda üldfüüsilise ettevalmistusega. Seekordsesse ettevalmistusperioodi mahtus koguni 17 nädalat, milles 85 treeningpäeva, 153 treeningut ja 194 treeningtundi, kirjutab mengel.ee.

Olles taas 100% karate lainel ja suvistest koormustest taastumas, hakkas ühel õhtul Mengeli kõht nii tugevalt valutama, et abi tuli otsida Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnast. Kahtlustati pimesoole põletikku. Karateka viibis peaaegu kaks päeva haiglas arstide järelvalve all, kus esialgne diagnoos siiski kinnitust ei leidnud. Tugevad valud kanti hoopis viiruse arvele. Mitu päeva kestnud kõhulahtisuse tõttu jäid tema jaoks ära 31. augustil toimunud Soome lahtised meistrivõistlused. Arstid soovitasid kahe nädala jooksul vältida tugevat füüsilist koormust ja diagnoosi täpsustamiseks suunati ta 6. septembril edasistele uuringutele. Seetõttu tuleb vahele jätta ka 7. septembril Istanbulis toimuv maailmakarika etapp.

«Ootasin võistlemist, eriti Istanbuli turniiri, aga võimalik, et olekski olnud natuke vara. Lõualuumurrust on möödas viis kuud, aga arsti soovitus oli kuus kuud võistlemisest hoiduda. Kui kõhuhädad välja arvata, siis tunnen ennast füüsiliselt väga hästi ning tahan ennast taas võistlustel proovile panna,» sõnas karateka.

Planeeritud tegevuse juurde kavatseb Mengel naasta 12. septembril, kui sõidab Istanbuli treeninglaagrisse. Türgist lendab ta Saksamaale, kus võistleb Frankfurdis maailmakarika etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles