Omanikul sai villand: Venemaa jalgpalliklubi müüs meeletu summa eest mängijaid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea maksis Williani eest Mahhatškala Anžile umbes 35 miljonit eurot.
Chelsea maksis Williani eest Mahhatškala Anžile umbes 35 miljonit eurot. Foto: Londoni Chelsea

Viimastel aastatel lõi jalgpallurite üleminekuturul laineid Venemaa klubi Mahhatškala Anži, kelle miljardärist omanik Suleiman Kerimov ostis meeskonda mitmeid tähtmängijaid ja teiste seas tehti Samuel Eto’st suurima palgaga jalgpallur maailmas. Praeguseks on «Anži projekt» leidnud lõpu ja tänavusel suvel müüs Kerimov suurema osa oma staaridest maha, kokku teeniti suvel mängijate müügist 140 miljonit eurot.

Kuna Anži ei suutnud saavutada soovitud tulemusi, siis väidetavalt ei soovinud Kerimov enam oma isiklikku raha ebaõnnestumiste peale kulutada ning lisaks olevat tal ka ärilises valdkonnas viimasel ajal kehvasti läinud, kirjutas BBC suvel.

Kui Eto’o lahkus Anžist Chelseasse tasuta, siis näiteks Williani müügist teeniti 35 miljonit eurot. Kõvasti täitis Anži kukrut aga Moskva Dinamo, kes ostis nende käest koguni kuus üsnagi kallist mängijat: Aleksandr Kokorini eest saadi 19 miljonit, Juri Žirkovi eest 11,4 miljonit, Igor Denissovi 15,3 miljonit, Vladimir Gabulovi 7,1 miljonit, Aleksei Ionovi 5,1 miljonit ning Christopher Samba eest 10,2 miljonit eurot.

Moskva Lokomotiv ostis Anži käest aga 15,3 miljoni euro eest Mbark Boussoufa ning 12,2 miljoni euro eest Lassana Diarra. Lisaks müüdi väiksemate summade eest veel mõned mängijad.

Anži soovis oma staaridest loobuda, kuna taheti vähendada palgafondi ja ka meeskonna ühe hooaja üldine eelarve vähenes varasema 135 miljoni euro pealt 50 miljoni euroni.

Kui Anži oli suvel kõige suurema summa eest mängijaid müünud meeskond, siis teise koha haaras selles arvestuses Tottenham 130 miljoni euroga ning kolmanda Madridi Real 116 miljoni euroga. Seejuures tuleb siiski märkida, et Tottenham kulutas peaaegu kogu selle raha uute mängijate ostmiseks ja Real kulutas veelgi rohkem kui teenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles