Sportlasedki võivad viinakuradi küüsi langeda

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen võidušampust joomas.
Kimi Räikkönen võidušampust joomas. Foto: AP / Scanpix
Mõnele sportlasele sobib range režiim: ei kõigele! Teine ametivend jälle elab samasugust elu nagu tavainimene ning tarbib vahel lõõgastumiseks vägijooke. Kas seda saab alkoholismiks nimetada?

2007. aasta vormel-1 soomlasest maailmameister Kimi Räikkönen teatas nädalapäevad tagasi, et on piiranud alkoholi tarbimist. Jah piiranud, mitte päris maha jätnud, kuna mehe esindaja Riku Kuvaja sõnul võtvat soomlane hea toidu kõrvale endiselt paar pokaali veini. Räikkönen on oma karjääri jooksul nii mõnelgi korral napsitamise pärast erinevate ajalehtede esikülgedele sattunud ning kulutulena hakkasid levima jutud, et koguste vähendamine tulevat tervislikest põhjustest. Selle lükkas Kuvaja aga ümber.

«Ta lihtsalt joob vähem ja ongi kõik. Alati ei pea joomist piirama vaid mingil konkreetsel põhjusel,» pahvatas ärritunud Kuvaja.

Kuigi Räikköneni võimsaid pummeldamisi on isegi kaamerasilma ees jäädvustatud ning purupurjus soomlasest on kasvõi populaarses videoportaalis youtube.com-is hulganisti lõike üles laaditud, pole mees ise seni erinevalt mõnedest teistest tippsportlastest probleeme tunnistanud. Viimati pidi maailma absoluutsetest tippudest alkoholiprobleemide küüsi sattumisega nõustuma jalgrattamaailma tuus, belglasest sprinter Tom Boonen, kelle vägijoogid viisid lausa narkootilise aine kokaiini tarvitamiseni.

Kui Boonen tunnistas, et talle lihtsalt aeg-ajalt meeldib lihtsalt pidutseda, siis mõni spordimees on lisanud, et pudelipõhja vaatamine on põhjustatud elumuredest. Näiteks vahepeal lausa Brasiilia jalgpallikoondise ja Milano Interi üheks parimaks mängijaks peetud Adriano alustas oma joomatuure välismõjude pärast.

«Kui minu isa suri ja ma oma tüdruksõbrast Danielast lahku läksin, siis otsisin lohutust alkoholist,» tunnistas Adriano, kelle karjäär hakkas allamäge veerema 2007. aastal.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles