Roddick alistas Murray ja purustas brittide lootused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Roddick jõudis Wimbledonis finaali.
Andy Roddick jõudis Wimbledonis finaali. Foto: AP / Scanpix
Kahe Andy tulisest duellist Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri poolfinaalis väljus brittide suureks kurvastuseks võitjana ameeriklane Andy Roddick, alistades kodupubliku lemmiku Andy Murray.

Suurbritannias on juba pea kaks nädalat valitsenud tõeline Murray-maania. Kuna viimati võidutses britt Wimbledonis meeste üksikmängus 73 aastat tagasi – 1936. aastal sai esikoha Fred Perry – siis nüüd loodeti, et 22-aastane šotlane suudab võidukarika taas saareriigi esindaja valdusesse saada. Paraku aga brittide unistus purunes, kui Murray’l tuli ülimalt tasavägises mängus tunnistada endast viis aastat vanema Roddicki paremust.

Eelmisel aastal veerandfinaalis hilisemale võitjale Rafael Nadalile kaotanud Murray alistus poolfinaalis kolm tundi ja seitse minutit kestnud heitluse järel Roddickile 4:6, 6:4, 6:7 (7), 6:7 (5).

«Pidin oma parimat tennist mängima. Ma ei leia piisavalt positiivseid sõnu, et Andy mängu kirjeldada, aga näitasin, et ka mina oskan mõnikord hästi mängida,» kiitis endine maailma esireket Roddick nii ennast kui vastast. «Paljud enam ei uskunud minusse, aga teadsin, et kui enesele kindlaks jään, on mul võimalik nii mõndagi saavutada.»

Mängujärgses intervjuus BBC-le avaldas Roddick arvamust, et Murray’le sai saatuslikuks soosikukoorem. «Temalt oodati nii palju, aga mina tulin väljakule täiesti vabalt,» rääkis Roddick. «Ta on viimasel aastal olnud kõvasti parem mängija kui mina, lihtsalt seekord olin ma pisut parem.»

Finaalis läheb Roddick vastamisi seitsmendat aastat järjest finaali jõudnud Roger Federeriga, kes sai üsna kindlalt 7:6 (3), 7:5, 6:3 jagu 24. asetatud sakslasest Tommy Haasist.

2003. aastal USA lahtised meistrivõistlused võitnud Roddick ja karjääri jooksul 14 suure slämmi tiitlit võitnud Federer on Wimbledoni finaalis kohtunud ka varem – nii 2004. kui ka 2005. aastal väljus võitjana Federer.

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles