Sild lõpetas orienteerumise juunioride MMi neljanda kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild.
Lauri Sild. Foto: Erakogu

Täna võisteldi Itaalias, Primieros orienteerumise juunioride maailmameistrivõistluste  prestiižikaimal distantsil - tavarajal. Lauri Sild jäi napilt medalita ning sai neljanda koha.

Võistlus toimus kõrgusel 1800-2000m üle merepinna. Ilmastikuolud muutsid selle ilmselt üheks raskemaks juunioride MM tavarajaks läbi aegade.

Eelmiste päevade mõnusa päikesepaiste asemel pakkus ilmataat vaid kümme kraadi sooja ja võistluse esimeses pooles lisaks lakkamatut äikesetormi, mis muutis järsud mäenõlvad väga libedaks. Ühes kontrollpunktis nähti isegi lund!

Eesti võistkonnas favoriidikoormat kandnud Lauri Sild jooksis ootuste vääriliselt, kuigi loosiõnn ei pakkunud talle just parimat stardipositsiooni. Startinud 9,5 km pikkusele ja 440 tõusumeetriga rajale tugevamate grupi alguses, tuli tal teistele aegu ette joosta. Kaua aega oli ta raja esimese ja teise kolmandiku vaheajas liidriks ning ainsana jooksis need vaheajad lõpuks üle hilisem ülivõimas võitja Gustav Bergmann Rootsist.

Raja keskosas tuli Lauril paraku ette üks ligi kolmeminutiline viga ning lõpukolmandikul õnnestus veel kahel tagapool startinud konkurendil temast kiirem olla. Lõpptulemuseks jäi neljas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles