Sidorkini ja Aljandi MMi peaproov õnnestus

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Sidorkin
Vladimir Sidorkin Foto: Toomas Huik
Kui Vladimir Sidorkin Belgradis peetaval suveuniversiaadil pärast 100 meetri vabaujumist tabloole vaatas, ei uskunud ta oma silmi. Kas tõesti on lõpuks ometi 50 sekundi piir alistatud?

17 aastat on Sidorkin ujumistreeningutel higi valanud. 17 aastat on ta purustanud isiklikke rekordeid ja Eesti rekordeid. Ja 17 aastat kulus selleks, et ta lõpuks suudaks täita ühe oma unistustest – esimese eestlasena oli ta ujunud kuninglikul distantsil kiiremini kui 50 sekundit.

Eesti rekord 49,84 viis Sidorkini 11. ajaga poolfinaali. Selleks jõukatsumiseks Kohtla-Järvelt pärit noormehel enam püssirohtu paraku ei jätkunud – ta piirdus ajaga 50,13 ning see andis talle kokkuvõttes 13. koha. Ometi ei vähenda see grammigi Sidorkini saavutuse väärtust.

«50 sekundi piiri alistamine on eestlaste jaoks ajalooline hetk! Oleme seda juba ammu oodanud! Vladimir sai suure saavutusega hakkama!» hindas koondise peatreener Riho Aljand.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles