Luzerni MK-etapil stardib kolm Eesti paatkonda

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (paremal)
Kaspar Taimsoo (paremal) Foto: Fred Killing

Eeloleval nädalavahetusel toimub Luzernis, viimane ehk kolmas sõudmise maailmakarikasarja etapp, kus Eestist teeb kaasa kolm paatkonda.

Kõige suuremate lootustega läheb Rotseel veele paarisaeru kahepaat koosseisus Kaspar Taimsoo ja Allar Raja, kes valmistuvad etapil osalemisega maailmameistrivõistlusteks. Eelmiselt MK-lt suurepärase viienda kohaga naasnud paatkond tegi vahepeal etteaste Tamperes ja loodab nüüd olla veel paremas vormis, vahendab sõudeliit.ee.

Üle pika aja näeme võistlusveel Eesti paarisaeru neljapaati, seda aga täiesti uues ja natuke ehk ootamatuski koosseisus – Andrei Jämsä, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja Valeri Prosvirnin. Uus kvartett on koos jõudnud treenida vaid kuu ja põnevusega saame jälgida nende esimest võistlust. Shveitsis stardib üheksa paatkonda, sh. näeme taas veel kuulsat Itaalia nelikut Ghezzi, Stefanini, Agamennoni, Simone. Vaieldamatu favoriit on Prantsusmaa – Hardy, Macquet, Peltier ja Coeffic.

Naiste ühesel stardib pärnulanna Kaisa Pajusalu, kel konkurente 21. Kaasa teeb nimekaid tegijaid - tsehhitar Mirka Knapkova, valgevenelanna Ekaterina Karsten, Rootsit esindav Frida Svensson jt.

Viimane MK on oluline etteaste enne augustikuist MMi, sest suure tõenäosusega kinnitatakse just selle põhjal välja Eesti koondis 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles