Noorele Austraalia tennisistile määrati rassismi eest kuuekuuline võistluskeeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia tennisist Brydan Klein
Austraalia tennisist Brydan Klein Foto: AFP / Scanpix

Meeste Profitennise Liit ATP määras endisele Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste juunioride turniiri võitjale Brydan Kleinile vastasele rassistlike märkuste tegemise eest kuuekuulise võistluskeelu.

Algselt määras Austraalia Tennise Liit 19-aastasele Kleinile eelmisel kuul Eastbourne’i turniiri kvalifikatsiooniringis Lõuna-Aafika Vabariigi tennisisti Raven Klaaseni solvamise eest 13 920 dollari suuruse rahatrahvi ja ajutise võistluskeelu, vahendab Eurosport.

Ent pärast põhjalikumat uurimist teatas ATP, et maailma edetabelis 186. kohal paiknevale Kleinile on määratud kuuekuuline võistluskeeld nii ATP turniiridel kui ka Challengeri turniiridel ning lisaks karistatakse teda 10 000 dollari suuruse rahatrahviga.

Klein küll vabandas avalikult juhtunu pärast, ent see noormehe karistust ei vähendanud.

«ATP käitumiskoodeksi kohaselt saatis Klein korda rangeima rikkumise,» seisis ATP avalduses.

Austraalia meedia andmetel ütles 2007. aastal juunioride Austraalia lahtised meistrivõistlused võitnud Klein Klaasanile «kaffir», mis on üldnimetus Aafrika lõunaosas elavatele inimestele, see on mustanahalistele inimestele solvav nimetus. Lisaks oli Klein Klaasani treeneri ja veel ühe teise tennisisti suunas sülitanud.

ATP sõnul on Kleinil võimalus nende otsus apelleerida. Lisaks on tal võimalik karistust vähendada ja pääseda trahvi maksmisest, kui ta esimese nelja kuu jooksul osaleb rassismivastasel koolitusel.

«Karistuse viimased kaks kuud võidakse tühistada,» kinnitas ATP.

Juhul kui Klein otsust edasi ei kaeba, jõustub karistus 20. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles