Kalev/Cramo liitus Idaliigaga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister BC Kalev/Cramo mängib tuleval hooajal uues VTB liigas.
Eesti meister BC Kalev/Cramo mängib tuleval hooajal uues VTB liigas. Foto: Liis Treimann

Korvpalli Eesti meister Kalev/Cramo allkirjastas täna lepingu Idaliigaga ning osaleb koos seitsme meeskonnaga eeloleval hooajal korraldataval prooviturniiril.

Ametlikult VTB Ühisliiga nime kandval turniiril osalevad lisaks Kalevile Venemaa tippklubid Moskva CSKA, Himki ja Kaasani Uniks, Ukraina meistriliiga finalistid Mariupoli Azovmaš ja Donetsk, Kainase Žalgiris ja Riia VEF.

Paari nädala pärast loositakse meeskonnad kahte alagruppi, kus mängitakse kaheringiline turniir. Mõlema grupi kaks paremat pääsevad nelja tugevama finaalturniirile.

Tulevikus kavatsetakse liigat laiendada. Ideaalvariandis võiks seal mõne aasta pärast osaleda 16 meeskonda.

Liiga peadirektori Andrei Širokovi sõnul on liiga plussiks majanduslik kindlus – Venemaa suurim pank VTB on ilmutanud valmidust toetada liigat vähemalt 2012. aastani. Ametlik kokkulepe on siiski vaid eelolevaks hooajaks.

Liigas osalemise muudab ahvatlevaks boonuste süsteem – iga mängu preemiafond on miljon rubla ehk umbes 360 000 krooni. Võitja saab sellest 60 või 70 protsenti, kaotaja vastavalt 40 või 30. Täpne jaotus selgub lähiajal.

Lihtne arvutus näitab, et isegi kõikide mängude kaotuse korral, teenib Kalev üle 600 000 krooni.

Seoses Idaliigas osalemisega, loobus Kalev/Cramo eusrosarjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles