Vormelitsirkus etendas järjekordse vaatemängu

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui 24. juunil jõudsid vormel-1 teleõiguste omanik Bernie Ecclestone (vasakult), FIA president Max Mosley ning Ferrari boss Luca di Montezemolo rõõmsalt kokkuleppele, siis uue tüli järel on vormel-1 sarja tulevik taas lahtine.
Kui 24. juunil jõudsid vormel-1 teleõiguste omanik Bernie Ecclestone (vasakult), FIA president Max Mosley ning Ferrari boss Luca di Montezemolo rõõmsalt kokkuleppele, siis uue tüli järel on vormel-1 sarja tulevik taas lahtine. Foto: AFP / Scanpix

Natuke rohkem kui kaks nädalat tagasi hingasid paljud autospordisõbrad kergendatult – FIA ja vormelimeeskondade liit jõudis lõpuks kokkuleppele ning autospordi kuninglikku sarja saabus rahu. Paraku oli see mulje petlik.

Kired lahvatasid taas lõkkele üleeile Nürnbergis peetud koosolekul. Seal osalesid F1-tiimide, kolme uue meeskonna ning FIA (Rahvusvaheline Autoliit) esindajad.

Kui organisatsioonid olid suutnud kokku leppida autode miinimumkaalus (620 kg) ning selles, et aastaks 2010 vähendavad kõik meeskonnad oma kulud 1990.ndate alguse tasemele, astusid vormelimeeskondade liidu (FOTA) esindajad koosolekute saalist välja. Arutluse all oli parasjagu järgmise aasta sarja reeglistik.

Kuidas põhjendasid FOTA esindajad oma käiku ning kuidas vastas neile FIA, loe reedesest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles