Tippjalgpalluril avastati ajuvähk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Hartson
John Hartson Foto: www.dailymail.co.uk

Endisel Arsenali, West Hami ja Celticu jalgpalluril John Hartsonil avastati ajuvähk.

2008. aasta jaanuaris jalgpallurikarjääri lõpetanud endine Walesi koondislane läks reedel tugeva peavalu tõttu haiglasse, uuringud näitasid, et tal on munandivähk, mille siirded on juba levinud ka ajju, vahendab Eurosport.

Täna alustatakse 34-aastase jalgpalluri keemiaraviga.

2001. aastast 2006. aastani Celticu eest 146 kohtumist pidanud ründajale on endine koduklubi juba ka oma abi pakkunud. «John Hartson on mees, kellesse meie klubi suhtub austuse ja kiindumusega,» seisis Celticu avalduses. «Arusaadavalt kõik meie klubist toetavad täielikult Johni ja tema perekonda sel raskel ajal. Meil on raske mõista, mida John praegu läbi elab, aga pakume omalt poolt suurepärasele Celticu mängule kõikvõimalikku abi.»

Hartsoni sõber rääkis Briti ajalehele The Sun, kuidas vähk avastati. «John kurtis viimasel ajal pidevalt, et tal pea valutab,» selgitas sõber. «Kuna valu oli nii tugev, mõistis ta, et midagi on valesti. Uudis oli Johni ja tema perekonna jaoks kohutav. Isa istub tema voodi ääres ja on äärmiselt mures. Aga arstid on väga optimistlikud ja kohe alustatakse ka keemiaraviga. John on suur ja tugev mees.»

«Ta oli kogu oma karjääri jooksul võitleja,» lisas Hartsoni sõber. «Ta võitleb samamoodi kogu hingest ka nüüd.»

Hartson oli Briti jalgpalliajaloo kalleim teismeline, kui siirdus 1995. aastal Lutonist 2,5 miljoni naelsterlingu eest Arsenali.

Tema karjääri edukaimad aastad olid Celticu ridades, Hartson lõi Šoti meistriliigas viie hooaja jooksul 88 väravat. 2005. aastal võitis ta Šotimaa aasta mängija auhinna.

Walesi koondise eest mängis ta 51 kohtumises, lüües 14 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles