Niit, Leibak ja Hunt stardivad U23 EMil medalimõtetega

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt
Margus Hunt Foto: Toomas Huik
Aasta on 2006. Tallinna lennujaama liftiuksed avanevad ja sealt astuvad välja kolm juunioride maailmameistrit Kaire Leibak, Margus Hunt ja Marek Niit. Hundil on käes kaks, ülejäänutel üks kuld. Kas samasugune ülev hetk võiks korduda ka Kaunase EMi järel?

Teoreetiliselt on kõik võimalik. Kõik kolm – Leibak, Hunt ja Niit stardivad ka homme algaval alla 23-aastaste kergejõustiku EMil. Ja mis kõige tähtsam - kõik kolm tunnevad, et on valmis medalite eest võitlema.

Ometi mahub neist vaid üks – Marek Niit – tänavuse hooaja edetabelis esikolmikusse. Ta on 200 meetrit tänavu 20,78ga jooksnud jagab sellega kolmandat-neljandat positsiooni. Liider on 20,52ga sakslane Alex Menga.

Ent nagu Niit ise ütles, siis: «See ei loe!» Edetabelitulemuste põhjal kohti ei jagata, need tuleb välja võidelda. Mõni kaotab, teine võidab. Niit igatahes loodab võita. «Tahan Euroopa meistriks tulla ja Eesti rekordit uuendada! Ootusärevus on suur!» avaldas saarlane, kelle isiklik rekord on 2007. aasta juunikuust 20,69. «Ma pole jälginud konkurente ega tunne mingisugust soosikukoormat. Ma pole seda kunagi tundnud. Lähen oma võistlust tegema.»

 

Millisel kohal asuvad hooaja edetabelis Hunt ja Leibak ning kes võiks kergejõustikukoondise peatreeneri Aivo Normaku hinnangul üllatada - seda loe juba homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles