Kokaiini tarvitanud Gasquet võib taas turniiridel osaleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Gasquet
Richard Gasquet Foto: AFP / Scanpix

Märtsi lõpus positiivse dopinguproovi andnud Prantsusmaa tennisist Richard Gasquet võistluskeeldu lühendati ning prantslane võib taas turniiridel osaleda.

Maailma edetabelis 32. kohal paiknevale Gasquet’le määrati mais ajutine võistluskeeld, kuna ta andis märtsis positiivse dopinguproovi, tema uriinist leiti kokaiini jälgi, vahendab Eurosport.

«See on ilus lõpp raskele katsumusele. Olen õnnelik, et saan jälle võistlema hakata,» rääkis 23-aastane Gasquet Prantsusmaa raadiole Europe 1.

Rahvusvahelise Tennise Liidu (ITF) sõnul oleks 12-kuuline võistluskeeld ülemäära karm karistus, kuna Gasquet sõnul sattus narkootikum tema organismi ööklubis «tahtmatu saaste» kaudu.

Selle asemel otsustas ITF prantslasele määrata kahe kuu ja 15 päeva pikkuse võistluskeelu, mis lõppes eile.

Gasquet väitis kohe pärast positiivse dopinguproovi selgumist, et pole keelatud aineid tarvitanud ning lasi teha ka juuksetesti, mis kinnitas prantslase sõnu.

«Ma ei ole mitte kunagi kokaiini tarvitanud, võin seda vanduda,» ütles Gasquet ITFi distsiplinaarkomisjonile. «Kohtasin üht inimest, kes samuti tol õhtul peol oli ja ta rääkis mulle, et talle pakuti seal kokaiini.»

«Mina seda ei näinud,» lisas Gasquet. «Kui oleksin midagi seesugust näinud, oleksin kohe lahkunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles