Novosjolovi kiirustamine maksis talle koha veerandfinaalis

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeekoondise esinumber Nikolai Novosjolov.
Eesti epeekoondise esinumber Nikolai Novosjolov. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti parim epeevehkleja Nikolai Novosjolov oli Bulgaarias Plovdivis Euroopa meistrivõistlustel veerandfinaalile väga lähedal, kuid liigne kiirustamine purustas medalilootused.

«Võit oli praktiliselt käes, kuid Kolja (Novosjolovi hüüdnimi - toim.) tahtis kindla peale minna torkama ja see maksis kätte. Kahju!» tõdes vehklemiskoondise peatreener Kaido Kaaberma.

Novosjolov oli 16 parema hulgas ungarlase Gabor Boczko vastu juhtimas juba 13:10, kuid paraku lasi eestlane viigistada 13:13 ning vaja läks lisatorget. Seal läksid mõlemad mehed võitluse peale, kuid paraku oli õnnelikum madjarite mees, kes Novosjolovile kehasse torkas.

16 parema hulgas langesid ka Sven Järve, kes alistus hispaanlasele Jose Luis Abajole 10:15 ning Sten Priinits, kes tunnistas Prantsusmaa esindaja Ulrich Robeiri 9:15 paremust.

Esimesed kolmandikud olid mõlemal eestlasel head, vastane suudeti viigi peal hoida. Paraku lülitasid oponendid seejärel sisse järgmise käigu. Kaaberma ei osanud täpselt öelda, mis selle tingis.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles