Vatanen: Mosley pole FIA kuningas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Vatanen
Ari Vatanen Foto: Sutton Motorsport/SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendiks kandideeriv Ari Vatanen pahandas praeguse presidendi Max Mosley’ga, et see soosib tema konkurenti Jean Todti. Soomlase arvates pole Mosley’l mingit õigust oma tahtmist peale suruda.

Enne kui Todt jõudis oma kandidatuuri kinnitada, esitas Mosley tema kiidulaulu ning soovitas FIA liikmetel prantslase poolt hääletada, kirjutab Planet-F1.

«Minu arvates oleks parim juht Jean Todt,» rääkis Mosley. «Jean on kahtlemata suurepärane juht mootorispordi vallas. Kui ta on nõus kandideerima, oleks ta minu arvates parim inimene, kes võiks minu 16 aasta tööd jätkata. Tema peale võib igas valdkonnas loota.»

Vatanen aga kurjustas Mosley’ga, öeldes, et ta ei ole kuningas, kes endale järglase võib määrata.

«Kuigi olen enne FIA-t teravalt kritiseerinud, pole ma kunagi midagi personaalselt Mosley kohta öelnud,» rääkis Vatanen Hispaania ajalehele AS. «Aga see ei ole hea, et juht nii kaua ametis on. Sellises olukorras on muutus parim lahendus. Mina esindangi seda muutust, uut ja värskemat ajajärku.»

«Jean Todt aga esindab seda sama vana ajajärku, pole õige, et Mosley valib uue juhi ja kasutab oma võimu, et Todti kampaaniale kaasa aidata,» jätkas soomlane. «FIA ei ole kuningriik, see on vabariik, kus juht valitakse demokraatlikul viisil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles