Võidukas Zopp kiitis kodust turniiri

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Peeter Langovits
Eestis peetud 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-sarja tenniseturniiri finaalis Jaak Põldma 3:6, 6:3, 6:4 alistanud Eesti esireket Jürgen Zopp kiitis kodust võistlust taevani.

«Nii kihvti korraldust polegi varem näinud taolistel turniiridel. Näha on, et asja on hingega tehtud,» kiitis Zopp, kes karikat kätte saades spetsiaalselt tänas kõiki: pallipoisse, turniiri idee autoreid ja publikut. «Väljakud on väga head ja terve korralduslik pool tundub korralik. Osadel turniiridel on probleeme isegi mängijate veega varustamisel.»

Üks asjaolu, miks võistlus 21-aastasele eestlasele väga meeldis oli see, et turniir toimus just kodukamaral.«Mõnus oli mängida, kui tead, et saad kodus ööbida,» märkis Zopp.

Tallinnas Tondi tennisekeskuses oli silma järgi finaalmängu vaatama tulnud 150-200 inimest ning Zopp oli rohkest publikuhuvist positiivselt üllatunud.

«Kihvt, kui inimesed käivad mänge jälgimas. Näiteks Soomes oli finaali vaatamas umbes 30 inimest, aga on ka turniire olnud, kus olen viie inimese ees mängid,» ütles Zopp. «Tundub, et Eesti on huvi olemas. Eesti meistrivõistlustel oli publikut isegi rohkem.»

Tondil saavutatud võiduga teenis Zopp 25 edetabelipunkti ning 1950 dollarit auhinnaraha ning sel nädalal võistlevad mõlemad finalistid ja ülejäänud Eesti paremik 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-sarja turniiril Kuressaares. Edasi siirdub Zopp Tamperesse ning seejärel on turniirid Lätis ja Leedus. Hooaja lõpuks püüab mees jõuda maailma edetabelis 300-350 kohale.

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles