Peep Pahv: valusad õppetunnid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv. Foto: Peeter Langovits

Reedel ja laupäeval Võru ümbruses sõidetud autoralli pakkus mitu negatiivset kuvandit – esmalt pääses ajakirjandusse kohalike elanike kurtmine, et rajaga tutvumisel ületatakse kiirust ning eiratakse korraldajate kehtestatud reegleid, seejärel aga vallutas uudisteportaale pealtvaataja surmaga lõppenud õnnetus.



Iga terve mõistusega inimene annab endale aru, et kumbki juhtum ei too juurde autospordifänne, vaid annab hoopis selle spordiala vastastele võimaluse rääkida «loodust reostava põristamise» kahjulikkusest.



Loomulikult on halb, et end võidusõitjateks pidavad tegelased ei suuda reegleid tunnistada, kaotatud inimelu väärtuse üle pole mõtet diskuteeridagi. Kuid pragmaatiliselt vaadates võib ja tegelikult tulebki mõlema juhtumiga tekkinud diskusioonist ammutada tuleviku suhtes nii palju kasu kui võimalik.



Ehk leiavad siis rallide korraldajad rohkem võimalust koostööks politseiga, et rajaga tutvumisel kiirustajaid kontrollida ja õiglaselt karistada ning et rajajulgestajad astuksid surmapõlgurist publiku ohjeldamisel otsustavamaid samme, kas või kiiruskatsete katkestamiseni välja.



Siis poleks eestlaste ühe rahvusspordiala, autoralli vastastel põhjust võistluste keelustamise teemal trummi põristada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles