Ujumise olümpiavõitja: uued trikood on tehnoloogiline doping

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebecca Adlington
Rebecca Adlington Foto: Reuters / Scanpix
Pekingi olümpiamängudel ujumises kaks kuldmedalit võitnud britt Rebecca Adlington võrdleb uusi trikoosid dopinguga ning tema arvates tuleks need ära keelata.

Rahvusvahelise Ujumisliidu FINA otsus lubada Roomas toimuvatel maailmameistrivõistlustel kasutada uusi tervenist polüuretaanist valmistatud trikoosid on tekitanud palju erinevaid arvamusi, kirjutab Reuters.

«Need kostüümid on tehnoloogiline doping. Ma ei ole kunagi kasutanud keelatud aineid ning ma ei kasutada ka uusi trikoosid, kuna minu arvates on need illegaalsed,» sõnas Adlington Gazzetta dello Spordile.

Ka paljud teised tippujujad ei ole uute trikoodega rahul ning leiavad, et FINA peab pärast maailmameistrivõistlusi midagi kardinaalselt ette võtma.

Adlington kasutab MMil sarnaselt Michael Phelpsile Speedo LZR trikood, mis oli esimene uue generatsiooni ujumiskostüüm, kuid jääb tehnoloogilistelt omadustelt kõvasti alla näiteks Jaked’i üleni polüuretaanist valmistatud trikoodele.

«Paljud on mulle öelnud, et minu soov kasutada vanu ujumiskostüüme võib mind panna võrreldes teistega kehvemasse seisu, kuid ma ei soovi võita täna imetrikoole,» sõnas Pekingi olümpiamängudel 400 ja 800 m vabaujumises võidutsenud Adlington.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles