Pareiko surus Putiniga koostöö märgiks kätt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin ja Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Sergei Pareiko ühikse nõupidamislaua taga.
Venemaa peaminister Vladimir Putin ja Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Sergei Pareiko ühikse nõupidamislaua taga. Foto: AP / Scanpix

Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Sergei Pareiko istus Venemaa peaministri Vladimir Putini paremal käel tähtsal kohtumisel, mille tulemusena päästeti tema koduklubi Tomski Tom pankrotist.

Terve selle aastanumbri sees on Pareiko leivaandja Tomski Tom sipelnud rahapuuduses ning kurvema stsenaariumi kohaselt nähti klubi pankrotistumist. Mängijatele oldi võlgu mitme kuu palgad ning erinevad preemiarahad. Ühtäkki kõlas aga Tomi peadirektori telefonis päästev helin. Kõne tuli kõige kõrgemalt, Moskvast.

«Lepiti kokku, et meid aidatakse sellest seisust välja. Toetust saame selleks ja järgmiseks aastaks,» kinnitas Pareiko eile Postimehele.

Tomile toetava õla allapanemisega nõustusid riigi seitse suurimat nafta ja energeetikafirmat - kaasaarvatud Gazprom - pärast kohtumist peaminister Vladimir Putiniga, teatas Venemaa Jalgpalliliidu president Vitali Mutko.

Pareiko klubi imeline pääsemine käis tegelikult üleöö - kutse Moskvasse tuli enne pühapäevast liigamängu Himkiga, mille Tom võitis koguni 4:0.
«Meie peadirektorile öeldi, et kõik saab korda, kuna meid ollakse nõus aitama,»vahendas Pareiko.

Kõrgemate võimude juurde võttis teekonna ette terve Tomi meeskond ja pidulikul vastuvõtul istus Putini paremal käel ei keegi muu, kui Tomi kapten Pareiko. Eesti koondise esinumber vahendas Putini sõnu teemal, miks otsustati Siberi klubi toetama hakata.

«Teame, et teil on käsil raske hooaeg, kuid teie piirkonnas on jalgpallihuvi nõnda suur, et me lihtsalt ei saa seda projekti kaotada,» olevat Putin öelnud.
Kas see, et sinisärklane Putini kõrval istus oli juhus või mitte ei tea, kuid igal juhul olid istekohad juba varem paika pandud.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles