Rahnu mõistab naasmise keerukust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu Kadrioru staadionil trenni tegemas.
Kristjan Rahnu Kadrioru staadionil trenni tegemas. Foto: Liis Treimann

Pisut vähem kui 24 tundi pärast seda, kui Kristjan Rahnu pidi Rakveres lõpetama kümnevõistluse Eesti meistrivõistlused, tegi ta rahumeeli Tallinna Spordihallis trenni. Rakveres võistlemisest oli ta teadupärast loobunud, kümnevõistluse läbimise plaan püsivat aga endiselt hinges.


«Tundsin, et ma pole veel valmis võistlema - mõnede alade tulemused lihtsalt ei rahuldanud,» kordas Rahnu viimasel hetkel loobumise põhjust. «Viimastel aastatel on näiteks kaugushüppest saanud murelaps.» Samas tunnistas Rahnu, et on treeningutel hüppe pikkusi mõõtnud, ent avalikkuse ette ei soovinud ta neid numbreid tuua.

Vanus pitsitab
Vaimse ja füüsilise valmisoleku vahekordade üle arutledes selgus, et Rahnu mõistab kümnevõistlejana areenile naasmise keerukust. Ta on vaadelnud meelisala maailma paremiku tulemusi ning märganud, et neid, kes suudaksid kolmeaastase võistluspausi järel taas konkurentsi sukelduda, pole palju.

«Dean Macey sai sellega hakkama, ent ta polnud toona 30-aastane. Ma ise pidasin samuti nooruses vigastuste tõttu pika pausi, ent seegi oli teine asi,» mõtiskles Rahnu. «Võistlemiseks peab olema valmis - startida võib ju alati, aga lõpuni tegemiseks peab olema väga hästi treenitud, vastasel korral tuleb katkestamine.»

Rahnu lisas, et need, kelle pole mingeid pingeid, võivad iga nädal proovida, tema aga ei saa seda endale lubada, Eesti suguses väikeriigis peab ta leppima üldsuse tähelepanuga. «Kui võistlen hästi, kirjutatakse ka minust positiivselt, ebaõnnestumise korral negatiivselt,» nentis ta.


Hoidub lubadustest

Rahnu on varem kinnitanud, et tema tänavuse hooaja eesmärk on pääs Berliini MMile. Soovunelma täitmiseks peab ta leidma võimaluse võistelda ning seejuures ületama A-normi 8000 punkti.

«Hooaja keskel ei hakka ju keegi lõpetama. Aga ma kavatse enam midagi välja kuulutada. Võistlen siis kui võistlen,» jättis ta kõik otsad lahtisteks.

«Võistluskalendrist saab ju vaadata, kus enne MMi kümnevõistlust tehakse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles