Rabe mäng tõi Eestile raske võidu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa koondislased esitasid enne mängu maoori sõjatantsu hakat.
Uus-Meremaa koondislased esitasid enne mängu maoori sõjatantsu hakat. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondis alistas Saku Suurhallis toimunud sõpruskohtumises 58:49 BC Kalev/Cramo peatreeneri Nenad Vucinici juhendatava Uus-Meremaa.

EMi kõrgemasse divisjoni püsimajäämise turniiriks valmistuv Eesti koondis on nüüd kolmest senisest kontrollkohtumisest suutnud võita kaks.

Üllatuseks Eesti võitu FIBA edetabelis 13. kohal asuva Uus-Meremaa üle aga pidada ei saa, kuna Tallinnasse tulid vastased väga noore koosseisuga.

«Mäng oli täna väga rabe, kuid usun, et suudame ka seda võistkonda ka suuremalt võita,» arvas Eesti koondise resultatiivseimana 16 punkti visanud mängujuht Tanel Sokk. «Homme tuleb kindlasti hoopis teistsugune mäng.»

Eesti koondis läks eilses kohtumises kohe alguses juhtima ning võitis esimese poolaja tavapäratult väikse skooriga 26:18. Esimesel poolajal said Eesti koondises väljakule kõik 12 meest.

«Mul jäi mulje, et Üllar Kerde oli sisseviskamise ära keelanud. Kogu esimene poolaeg oli nagu lauavõitluse harjutus,» võttis peatreener Kerde kohtumise esimese poole kokku.

Soku kõrval tõusis eile Eesti suurimaks korvikütiks koondise debüüdi teinud TTÜ keskmängija Joosep Toome, kelle arvele kogunes 14 punkti.

«Enne kohtumise algust oli ikka närv sees,» sõnas algkoosseisus alustanud Toome. «Tulemusega võib kokkuvõttes rahule jääda. Kaitse oli kohati meil päris hea, kuid rünnakuga peab veel kõvasti vaeva nägema.»

Kui vahepeal oli oht, et jalavigastus võib Toome augustikuus toimuvatest tähtsatest mängudest kõrvale jätta, siis eile sai keskmängija vaatamata kergele traumale palju mänguaega. «Rõngast veel ära ei hüppa, kuid jalg läheb kogu aeg paremaks,» rääkis Toome. «Kuna mul pole sellist vigastust varem olnud, siis ei oska paranemiskulgu täpselt prognoosida.»

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles