Safin ja Sampras kohtuvad näidismängus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: Reuters / Scanpix

2000. aastal USA lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis kohtunud Marat Safin ja Pete Sampras lähevad homme õhtul taas vastamisi, ent sedakorda Los Angelese turniiril peetavas näidismängus.

Toona alistas vaid 20-aastane Safin paljude üllatuseks kindlalt kolmes setis 6:4, 6:3, 6:3 endise esireketi, USA lahtistel enne tolleaastast finaali neljal korral võidutsenud Samprase.

«Tore on jälle temaga mängida,» tunnistas Safin. «Tahaksin tunda seda sama tunnet, mida tol korral finaalis tundsin.»

Maailma edetabelis 54. kohale langenud Safin ja seitse aastat tagasi karjääri lõpetanud Sampras on ühtekokku kohtunud seitsmel korral, neist neli mängu on võitnud Safin. Ent mis puutub suure slämmi turniiridesse, siis Safin on esikoha võitnud vaid kahel, Sampras aga 14 suure slämmil.

«Minu eesmärk pole oma oskusi näidata, vaid lihtsalt lustida,» kommenteeris tänavuse hooaja järel karjääri lõpetav Safin eelseisvat mängu. «See ei ole võistlus, kumb meist on parem. Tean, et ta oli minust palju parem mängija, ta saavutas oma karjääri jooksul märksa rohkem kui mina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles