Tenniseliit kaebas kokaiiniga patustanud prantslase juhtumi edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Gasquet
Richard Gasquet Foto: AFP / Scanpix

Maailma tennise edetabelis 37. kohta hoidev prantslane Richard Gasquet jäi kevadel vahele positiivse dopinguprooviga, mis näitas kokaiini tarbimise jälgi. Kui veel kuu aega tagasi pääses prantslane vahejuhtumist pea puhta nahaga, siis nüüd kaebas Rahvusvaheline Tenniseliit ITF otsuse edasi.

ITF apelleeris otsuse vastu, mis lubaks Gasquet’l juba nüüd naasta rahvusvahelisse konkurentsi, vahendab Reuters.

«ITF kinnitab, et koos Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri WADAga apelleeriti Richard Gasquet’ puudutav otsus ja anti juhtum Spordiarbitraaži Kohtusse (CAS), et saada sõltumatu tribunal,» seisis teadaandes.

23-aastane Gasquet sai võistluskeelu maikuus pärast märtsi kuus antud proovide tulemuste avaldamist.

Juulis mõistis sõltumatu vahekohus mehe küll antidopingu programmi järgi süüdi, kuid lisaklauslina märgiti, et Gasquet’ tarbis ainet tahtmatult. Väidetavalt sokutati kokaiin mehele tema enda teadmata ning nii kestis sportlase sõistluskeeld kaks kuud ja 15 päeva.

Tribunali otsuse kohaselt jäid mehele alles ka selle aasta tulemused, edetabeli punktid ja auhinnarahad.

Gasquet ise väidab jätkuvalt, et on süütu ja ütleb, et sõltumatu laboratoorium ei leidnud tema juuksekarva testis mingit jälge kokaiinist.

«Ma pole elu sees kokaiini tarbinud, ma võin seda vanduda,» teatas Gasquet Prantsuse meediale juulis. «Nägin inimest peol, kes ütles mulle, et talle pakuti kokaiini sel õhtul ning et seal on palju kokaiini. Ma ise ei näinud seda. Kui oleksin seda näinud, oleksin klubist lahkunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles