Jago asendab MM-turniiril Õuekallast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Jago
Eerik Jago Foto: volley.ee

Eesti koondise peatreener Avo Keel võttis kaks päeva enne äralendu MM-turniirile Serbiasse vastu otsuse asendada seljavigastusega kimpus olev Kristjan Õuekallas Eerik Jagoga.

Eelmisel nädalal esimeses Tuneesiaga peetud treeningmängus selga vigastanud Õuekallas kahes järgmistes kohtumistes kaasa ei teinud, vahendab volley.ee. «Õuekallase seljalihas tõmbub teatud olukordades krampi, tekitades valu,» lausus Keel. «Selg on hell ka Jaanus Nõmmsalul ning seetõttu ei tahtnud võimalike traumadega riskida.»

Viimati mullu kevadel rahvusmeeskonda esindanud Jago on tänavu suvel koondisega harjutanud vähem kui nädal. Juuli lõpus Pärnus veedetud ajaga jäi Austria tippklubi Innbrucki Hypo Tiroliga lepingu sõlminud pallur rahule.

«Tundsin end suhteliselt hästi,» kinnitas homme Eestisse tulev Jago. « Kui lugesin, et Õuekallasel hakkas Tuneesias selg valutama, käis Serbiasse mineku mõte korraks peast läbi, kuid väga tõsiselt ma sellega kuni tänaseni ei arvestanud. Viimasel ajal olen rohkem jõutrenni teinud.»

Salos elav mees on harjutanud sealse klubi Piivolleyga ja teinud iseseisvalt jõutrenni. Eelmine hooaeg Itaalia meeskonnas Pineto Framasil jäi 28-aastasel ja 196 cm pikkusel nurgaründajal haiguste ja vigastuste tõttu sisuliselt vahele.

Keele sõnul eelistas ta Jago kogemusi Pärnu VK nurgaründaja Kardo Kõresaare võimsusele. «Pärnus olles jättis Jago koostöö sidemängijatega mõistetavatel põhjustel soovida, serviga jäin rahule ja blokk pole tal kunagi tugevaim element olnud. Ta on koondises palju mänginud ja klubitasandil tipptasemega rohkem kokku puutunud,» selgitas Keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles